A magyar válogatott focista volt a hős: továbbjuttatta a csapatát, majd üzent a szurkolóknak - videó

Sporting Kansas, Sallói Dániel
FORT LAUDERDALE, FLORIDA - SEPTEMBER 09: Daniel Salloi #20 celebrates his goal with Johnny Russell #7 of Sporting Kansas City in the first half against the Inter Miami CF at DRV PNK Stadium on September 09, 2023 in Fort Lauderdale, Florida. Cliff Hawkins/Getty Images/AFP (Photo by Cliff Hawkins / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A magyar válogatott Sallói Dániellel felálló Sporting Kansas City odahaza is legyőzte a St. Louis csapatát, így bejutott a Nyugati Főcsoport elődöntőjébe az észak-amerikai focibajnokság (MLS) rájátszásában.

Sallói a kansasiek második gólját szerezte egy gyönyörű támadás végén, amivel akkor 2-0-ra alakította az állást. A magyar játékos az ötödik gólját szerezte rájátszásban, ezzel

a klub örökranglistáján a második helyen befogta a magyar származású, korábbi dán válogatott Molnár Miklóst,

és már csak a szerb születésű, volt amerikai válogatott Predrag "Preki" Radosavljevic áll előttük nyolccal.

Az alapszakaszgyőztes St. Louis ezután csak szépíteni tudott, így a 4-1-es idegenbeli siker után ismét nyert az SKC, amely 2-0-s összesítéssel jutott tovább. A találkozó után a csapat hivatalos közösségi oldalán Sallói egy videóban köszönte meg a támogatást és fejezte ki büszkeségét a klub és a város iránt.

Sallóiék ellenfele a következő körben a Houston Dynamo vagy a Real Salt Lake lesz, idegenben, november 25-én vagy 26-án – az az összecsapás már egy meccsen dől majd el.

A Gazdag Dánielt is a soraiban tudó Philadelphia Union magyar idő szerint csütörtökön hajnalban harcolhatja ki a főcsoport-elődöntőt a New England Revolution otthonában.