Elképesztő potyagól döntött a Real-Napoli meccsen

Real Madrid, Napoli, Bajnokok Ligája
Napoli's Italian goalkeeper #01 Alex Meret concedes athird goal scored by Real Madrid's Argentinian midfielder #32 Nico Paz during the UEFA Champions League first round group C football match between Real Madrid CF and SSC Naples at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on November 29, 2023. (Photo by JAVIER SORIANO / AFP)
Vágólapra másolva!
A labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában egy elképesztően fordulatos mérkőzésen a Real Madrid 4-2-re nyert hazai pályán a Napoli ellen, amely még kieshet. Az Arsenal kevesebb mint fél óra alatt kiütötte a Lenst, így magabiztosan jutott tovább az egyenes kieséses szakaszba.

Elképesztő gólok a Real Madrid-Napoli meccsen

Az olasz bajnoki címvédő Napoli a Real Madrid ellen abban a tudatban lépett pályára, hogy bebiztosíthatja továbbjutását, ám a sorozat történetének legeredményesebb csapata ellen bravúrra volt szüksége idegenben. A nápolyiaknak adott esetben a pontszerzés is elegendő volt, ehhez az kellett, hogy Schäfer András csapata az Union Berlin a portugál Braga otthonában begyűjtse második pontját a mostani kiírásában. Az olaszoknak a legkedvezőbb egy esetleges berlini győzelem lett volna, mert akkor bármilyen eredménnyel továbbjutnak a Real mellett, amelynek egy döntetlen is elég volt a csoportelsőséghez.

Furcsa góllal vezetett a Napoli, de a Real azonnal egyenlített Forrás: AFP/Javier Soriano

A Napoli nagy lendülettel kezdte a meccset és a 9. percben már vezetett, Di Lorenzo középre adása után Simeone labdája éppenhogy, de túljutott a gólvonalon.

Sokáig nem örülhettek az olaszok, mert Rodrygo óriási góljával azonnal egyenlített Ancelotti csapata.

A Real ezt követően magához ragadta az irányítást és a 22. percben fordított. Alaba ívelt remekül a nagyszerűen kilépő Bellinghamhez, az angol válogatott klasszis pedig gyönyörű mozdulattal fejelt a léc alá.

A második félidőt egyből góllal kezdte a Napoli, Anguissa éles szögből vágta be a hosszú sarokba az elé pattanó labdát.

A 77. percben Bellingham adott középre az alapvonaltól, Rüdiger fejesét bravúrral védte Meret, majd az ismétlés kimaradt, ahogyan Juselu ollózása is kapu fölé szállt Rodrygo beadása után. A 79. percben jött az újabb elképesztő Real-helyzet: Bellingham lövését védte a Napoli kapusa, majd Joselu nem tudta fejjel eltalálni az üres kaput.

A 84. percben a csereként beállt 19 éves Nico Paz jó 25 méterről vállalkozott lövésre, és Meret kapus óriási hibájának köszönhetően a labda a besurrant a bal alsó sarokba.

Alex Meret hatalmas hibája is kellett a Real harmadik góljához Forrás: AFP/Javier Soriano

Az utolsó percekben még a rengeteg helyzetet kihagyó Joselu is betalált, a Real 4-2-re nyert, ezzel csoportelsőként jutott tovább.

A csoport másik meccsén a 30. perctől emberhátrányban játszó Braga 1-1-es döntetlent ért el az Union Berlin ellen, így portugálok még továbbjuthatnak, de 2 góllal le kellene győzniük a Napolit idegenben.

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Real Madrid 6 6 0 0 16-7 9 18
GY
GY
GY
GY
GY
I
2.
SSC Napoli 6 3 2 1 10-9 1 10
V
GY
D
V
GY
3.
Braga 6 1 4 1 6-12 -6 4
GY
V
V
D
V
4.
Union Berlin 6 0 4 2 6-10 -4 2
V
V
D
D
V

Brutális kiütéssel jutott tovább az Arsenal

A Premier League legutóbbi kiírásában második angol együttes a francia Lenst fogadta és egy döntetlen is elég volt számára a továbbjutáshoz. A csoport másik, kora esti meccsén a Sevilla drámai körülmények között 3-2-re kikapott a PSV Eindhoventől hazai pályán, így nagy bajba került, mert az utolsó fordulóban még ahhoz is bravúrra lesz szüksége, hogy az Európa-ligába átkerüljön.

Az Arsenal semmit nem akart a véletlenre bízni és már a 13. percben vezetést szerzett a Lens ellen: Gabriel Jesus fejelte oda labdát a középen kilépő Havertzhez, a német támadó pedig a kapus mellett néhány méterről a kapuba helyezett. Ezt követően még magasabb fokozatra kapcsolt a hazai együttes és pillanatok alatt eldöntötte a meccset. A 21. percben Jesus gyönyörű csel után lőtt a jobb alsóba, két perccel később pedig Saka mellkassal terelte a kapusról elé pattanó labdát a kapuba. Nem állt le az Arsenal, a 27. percben Martinelli elképesztő szólót fejezett be egy remekbe szabott góllal.

A szünet előtt is betaláltak a londoniak, akik Ödegaard kapásgóljával már 5-0-ra vezettek, totálisan megsemmisítve ellenfelüket egy félidő alatt.

Az Arsenal egy félidő alatt megsemmisítette a Lenst Forrás: AFP/Adrian Dennis

Az Arsenal végül 6-0-ra nyert, Jorginho a 86. percben büntetőből állította be a végeredményt.

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Arsenal 6 4 1 1 16-4 12 13
V
GY
GY
GY
D
2.
PSV Eindhoven 6 2 1 3 8-10 -2 9
D
D
GY
GY
D
3.
Lens 6 2 2 2 6-11 -5 8
GY
D
V
V
GY
4.
Sevilla 6 0 4 2 7-12 -5 2
D
V
V
V
V

Továbbjutásra áll a dán meglepetéscsapat

A bajor rekordbajnok már korábban bebiztosította továbbjutását és csoportelsőségét, de a Köbenhavn számára még hatalmas tétje volt a meccsnek, főleg azért is, mert a csoport másik mérkőzésén a Galatasaray 3-3-as döntetlent játszott az egyre mélyebbre süllyedő Manchester Uniteddel.

A meccsen fölényben játszott a Bayern, de a hazaiak nem futballoztak teljes gőzzel, számukra a döntetlen is tökéletes volt.

A Köbenhavn még továbbjuthat a Bayern München mögött Forrás: AFP/Michaela Rehle

A mérkőzés 0-0-s eredménnyel ért véget, így a Köbenhavn feljött a második helyre, és továbbra is megvan az esélye a továbbjutásra.

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Bayern München 6 5 0 1 12-6 6 16
GY
GY
GY
D
GY
2.
FC Köbenhavn 6 2 2 2 8-8 0 8
V
V
GY
D
GY
3.
Galatasaray 6 1 3 2 10-13 -3 5
GY
V
V
D
V
4.
Manchester United 6 1 4 1 12-15 -3 4
V
GY
V
D
V

Háromgólos hátrányból állt fel az Inter

A csoportkört négy vereséggel kezdő Benfica már csak abban bízhatott, hogy az Európa-liga szereplést még kiharcolhatja. A portugálok jól kezdtek a korábban már továbbjutott Inter ellen, bő fél óra alatt Joao Mario mesterhármasával 3-0-ra vezettek. A szünet után az Inter összeszedte magát, gyorsan szerzett két gólt, így izgalmasan alakult a hajrá.

Alexis Sánchez tizenegyesével a 72. percben egyenlítettek az olaszok, akik felálltak a háromgólos hátrányból, a meccs 3-3-as döntetlennel ért véget.

Elképesztő meccset játszott az Inter a Benficával Forrás: Anadolu via AFP/2023 Anadolu/Zed Jameson

A másik meccsen a továbbjutását már az előző körben bebiztosító Real Sociedad gól nélküli döntetlent játszott a Red Bull Salzburggal, így az osztrákok továbbra is Európa-ligát érő helyen állnak a D csoportban.

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Internazionale 6 3 0 3 8-5 3 12
GY
GY
GY
D
D
2.
Real Sociedad 6 3 0 3 7-2 5 12
GY
GY
GY
D
D
3.
Salzburg 6 1 4 1 4-8 -4 4
V
V
V
D
V
4.
Benfica 6 1 4 1 7-11 -4 4
V
V
V
D
GY

Bajnokok Ligája, csoportkör, 5. forduló:

A csoport:
Bayern München (német)-FC Köbenhavn (dán) 0-0

Galatasaray (török)-Manchester United (angol) 3-3 (1-2)

A csoport állása: 1. (és továbbjutott) Bayern München 13 pont, 2. FC Köbenhavn 5 (7-8), 3. Galatasaray 5 (10-12), 4. Manchester United 4

B csoport:
Arsenal (angol)-Lens (francia) 6-0 (5-0)

Sevilla (spanyol)-PSV Eindhoven (holland) 2-3 (1-0)

A csoport állása: 1. (és továbbjutott) Arsenal 12 pont, 2. PSV Eindhoven 8, 3. RC Lens 5, 4. Sevilla 2

C csoport:
Real Madrid (spanyol)-SSC Napoli (olasz) 4-2 (2-1)

SC Braga (portugál)-Union Berlin (német) 1-1 (0-1)

A csoport állása: 1. (és továbbjutott) Real Madrid 15 pont, 2. Napoli 7, 3. SC Braga 4, 4. Union Berlin 2

D csoport:
Benfica (portugál)-Internazionale (olasz) 3-3 (3-0)

Real Sociedad (spanyol)-Salzburg (osztrák) 0-0

A csoport állása: 1. (és továbbjutott) Real Sociedad 11 pont (7-2), 2. (és továbbjutott) Internazionale 11 (8-5), 3. FC Salzburg 4, 4. Benfica 1