Bulizott és nőkre vadászott, ezért rúgta ki a csapata Ronaldót

FBL-EUR-C1-BAYERN MUNICH-REAL MADRID Horizontal PORTRAIT TRAINER FOOTBALL MATCH CHAMPIONS LEAGUE GESTURE SHOUTING
Real Madrid's Italian head coach Fabio Capello gestures during their Champions League football match against Bayern Munich at Allianz Arena Stadium in Munich, 07 March 2007. Bayern won 2-1. AFP PHOTO PIERRE-PHILIPPE MARCOU (Photo by PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP)
Vágólapra másolva!
A Real Madrid labdarúgócsapatának korábbi vezetőedzője, Fabio Capello elárulta, hogy 2007 elején miért kellett távoznia a klubtól a kétszeres aranylabdás Ronaldónak.

A brazil válogatottal kétszeres világbajnok csatár 2002-ben, a második vb-címe után igazolt a madridiakhoz, ahol négy és fél szezont töltött el. Az utolsó fél évében Fabio Capello volt a Real edzője, akinek szemet szúrt, hogy Ronaldo egyre inkább elhagyja magát, és sok más dologgal foglalkozik a foci helyett, így aztán a 2006-07-es idény közepén elküldte a klubtól.

Abban az évben 94 kiló volt. Csak összehasonlításképpen, amikor 2002-ben világbajnok lett, akkor 82 kiló volt.

nyilatkozta Capello.

Ronaldo részben a túlsúlya miatt távozott Madridból Forrás: AFP/Javier Soriano

Ronaldo végül a Milanhoz igazolt, annak ellenére, hogy Capello figyelmeztette az olasz klub elnökét a brazil támadó rossz magaviseletére.

„Silvio Berlusconi, a Milan akkori tulajdonosa egyébként kikérte a tanácsomat, mielőtt szerződtette – folytatta Capello. – Mondtam neki, hogy nem javaslom, mert

Annyit mondott, hogy »köszönöm, Fabio«, majd másnap a Milan szerződtette Ronaldót."

Ronaldo végül 2008-ig volt a Milan játékosa, majd a brazil Corinthiansban zárta a karrierjét; Capello pedig már 2007 nyarán távozott a Real kispadjáról.