Vágólapra másolva!
A Ferencváros labdarúgócsapatának szerb vezetőedzője, Dejan Sztankovics meglátogatta hazája válogatottját Budapesten a magyarok elleni Eb-selejtező előtt.

A szerb szövetség a hivatalos honlapján számolt be róla, hogy közvetlenül a Puskás Arénában megtartott hivatalos edzés után a szerb válogatott korábbi szövetségi kapitánya, a Ferencváros jelenlegi edzője, Dejan Sztankovics meglátogatta péntek este a szerb csapatot a budapesti Hilton Hotelben. Sztankovics amellett, hogy támogatta hazája válogatottját a magyarok elleni kulcsfontosságú mérkőzés előtt, egy közös képet is készített korábbi csapattársával, Dragan Sztojkovics szövetségi kapitánnyal.

A szövetség honlapja, az fss.rs egy interjút is készített vele, amelyben többek között Szerbia Eb-re való kijutásáról is kérdezték.

"Természetesen lehetséges. A magyarországi meccs egy igazi meccslabda lesz. Az edzőnk és a játékosaink rendkívül tehetségesek. Szívből kívánok nekik minden jót, és persze azt, hogy győzzenek szombat este! Régóta várjuk, hogy a csapat kvalifikálja magát, el se hiszem, hogy a 2000-es Eb óta már 24 év telt el. Néhány kudarc sajnos mindig megakadályozott bennünket abban, hogy ismét kijussunk. Most itt a lehetőség" – idézte a szerb szövetség honlapja a 102-szoros válogatott korábbi játékost, aki a jugoszláv csapat tagjaként szerepelt a 2000-es Európa-bajnokságon.

Sztankovics szerint Dibusz Dénes már Belgrádban is bizonyította képességeit Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Sztankovics emellett a Marco Rossi együttesét is megdicsérte.

. Varga Barnabás egy klasszikus középcsatár elöl, akire nagyon kell figyelniük a védőknek. A ferencvárosi játékosaim közül a sérülése után ismét versenyben van a csapatba kerülésért Botka Endre és persze ott van Dibusz Dénes is a kapuban, aki már Belgrádban is megmutatta a képességeit. Willi Orbán távolléte minden bizonnyal nagy hátrány lesz a magyarok számára, mert ő a védelem kulcsembere, irányítója. Az ő kiesése mindenképpen előnyt jelent számunkra" – értékelte a helyzetet, majd a magyar labdarúgásról is ejtett néhány szót amelyben az infrastruktúra fejlődését emelte ki.