Piqué milliárdos lett, és csak röhög megalázott élettársán, a hisztisen dühöngő Shakirán

557084479 Horizontal
Barcelona's defender Gerard Pique (L) and his wife Colombian singer Shakira pose with the trophy at the end of the Spanish Copa del Rey (King's Cup) final football match Athletic Club Bilbao vs FC Barcelona at the Camp Nou stadium in Barcelona on May 30, 2015. Barcelona won 3-1. AFP PHOTO/ JOSEP LAGO (Photo by JOSEP LAGO / AFP)
Vágólapra másolva!
Gerard Piqué váratlanul vonult vissza novevemberben, de egy percig sem unatkozik. Kispályás bajnokságot indított, új szerelme van, aki miatt háborúzik a nyilvánosság előtt korábbi párjával, a világsztár Shakirával. Piqué teniszreformja a jelek szerint nem jött össze, de komoly babérokra törhet így is az üzleti világban.

Gerard Piqué nem unatkozik

A világ- és Európa-bajnok spanyol hátvédnek hiába volt 2024-ig érvényes szerződése a Barcelona csapatával, 2022 novemberének elején váratlanul bejelentette, hogy visszavonul. Piqué 35 évesen már nem volt alapembere Xavi csapatának, a szurkolók is sokszor kikezdték az ősz folyamán, több hibája is volt, és nem egy vereséget az ő nyakába (is) varrtak a drukkerek, de azonnali visszavonulása így is megdöbbentette a többséget.

„Mindent a focinak, a Barcelonának és nektek, azaz a szurkolóknak köszönhetek. Mostanra minden álmom valóra vált már, amire gyermekként vágytam, úgyhogy szeretném elmondani nektek:
úgy döntöttem, ideje befejezni ezt a kalandot.

mondta búcsúvideójában Piqué, és megígérte, hogy ahogy egész életében, úgy ezután is Barcelona-szurkoló lesz és a gyermekeit is erre fogja nevelni. Azt is állította, hogy előbb-utóbb visszatér a klubhoz.

Piqué a Manchester Unitedban vált ismertté, hiszen 2004-ben az angol csapatnál kezdte meg profi pályafutását, de 2008-ban visszatért a nevelőklubjához és Barcelonában is fejezte be pályafutását a katari világbajnokság miatti, novemberi szünetet megelőzően. Piqué utolsó meccse is emlékezetesre sikerült, ugyanis sikerült úgy elküldenie a búsba a játékvezetőt, hogy piros lapot kapott, miközben a pályán sem volt.

Gerard Piqué utolsó barcelonai meccsén Forrás: NurPhoto via AFP/Urbanandsport/NurPhoto/Urbanandsport

Piqué a manchesteriekkel egyszer, a katalánokkal háromszor nyerte meg a Bajnokok Ligáját, emellett egyszeres angol és nyolcszoros spanyol bajnoknak is mondhatja magát. Hétszer emelhette fel továbbá a Spanyol Kupa trófeáját, de szuperkupát és klubvilágbajnokságot is több alkalommal nyert. A spanyol válogatottal Piqué a 2010-es világbajnokságon és a 2012-es Európa-bajnokságon is diadalmaskodott. A válogatottságot a 2018-as vb után lemondta, összesen 102-szer viselte a címeres mezt.

Piqué már pályafutása közben is "több lábon állt", készült a foci utáni életére. Ő alapította és a mai napig vezeti a Kosmos Holdingot,

amiben több társa is van, többek között a japán Mikitani Hirosi is, aki a Rakuten cég tulajdonosa. A Kosmos volt az a cég, amely egy 25 évre szóló, 3 milliárd dolláros szerződést kötött a Nemzetközi Teniszszövetséggel (ITF), aminek köszönhetően elkezdték megreformálni a Davis-kupát is.

Piqué még 2018 decemberében cége segítségével megvette az FC Andorra focicsapatát, amely időközben már a spanyol másodosztályban szerepel, 2019 nyara óta pedig Piqué már a Gimnástic Manresa többségi tulajdonosa is.

Shakira és Gerard Piqué egy teniszmeccsen 2019-ben Forrás: AFP/Gabriel Bouys

2020 decemberében Piqué egy fantasy focis játékba is komoly pénzt fektetett, majd a Kosmos Ibai Llanosszal egyetemben megvette a Copa América 2021-es spanyol közvetítési jogait, majd utóbbival 2021-ben e-sport csapatot is alapított, KOI néven.

Piqué szinte a visszavonulásával egy időben jelentette be új, kispályás bajnoksága elindulását, ami szerényen a Kings League névre hallgat, de erről majd még később írunk bővebben. Ahogy természetesen arról is, hogy Piqué 2011. és 2022. között egy párt alkotott a kolumbiai énekes-dalszerzővel, a világhírű Shakirával.

Álompár, majd botrányos szakítás - lebukás, Casio és Twingo

Piqué és a kolumbiai popsztár, Shakira 2011 és 2022 között, 12 évig alkotott egy párt. A két híresség ugyanazon a napon született, csak Shakira 10 évvel korábban. A kolumbiai énekesnőé volt a dél-afrikai világbajnokság hivatalos dala, a "Waka Waka", és ennek is köszönhető, hogy a két fiatal 2010-ben először találkozott. A focista elmondása szerint "ráírt" a zenészre, aki már korábban Dél-Afrikában volt, hogy milyen az időjárás, kell-e vinnia kabátot a világbajnokságra, a többi pedig már történelem, miután a helyszínen bemutatták őket egymásnak. A világ később egyik legbefolyásosabb sztárpárjának két közös fia született, Milan és Sasha. Közös még a két sztár kapcsán, hogy mindkettejüknek volt dolga az adóhatósággal, komoly büntetéseket kellett befizetniük adóelkerülés miatt.

Shakira állandó szereplője lett a Barcelona meccseinek Forrás: AFP/Josep Lago

Gerard Piqué kapcsolatát nem mindenki nézte jó szemmel, a focista beszélt arról, hogy megváltozott a kapcsolata akkori edzőjével, Pep Guardiolával, amikor randizni kezdett Shakirával. Guardiola híres volt arról, hogy minden egyes apró részletről tudni akart, mindent kézben próbált tartani, és attól félt, hogy a sztár feltűnése rossz hatással lesz Piquére és így az egész öltözőre és a csapatra. Azt végül nem tudjuk, milyen hatással volt az öltözőre, de tény, hogy

Shakira állandó szereplője lett a Barcelona meccseinek, rendre feltűnt a lelátón vagy egy-egy díjátadón.

Shakira és Gerard Piqué 2022 júniusában jelentette be, hogy szétmentek. Akkor egy rövid közleményben tudatták a tényt, és nyugalmat kértek mindenkitől, hogy a két fiúk a lehető legkönnyebben vészelhesse át ezt a mindenkinek nehéz időszakot. Hamar jöttek a pletykák, miszerint Piqué megcsalta Shakirát, amiért hetekkel a (hivatalos) szakítás előtt már el kellett költöznie a családi házból, ráadásul a megbánás legkisebb jelét sem mutatva, belevetette magát a barcelonai éjszakába, több csapattársával.

Shakira már akkor is sokak szerint a focistának üzent a "Te Felicito" című számában, amikor arról énekelt, hogy „miközben veled versengtem, darabokra hullottam, figyelmeztettek, de nem figyeltem, rájöttem, hogy nem vagy őszinte. Volt egy csepp, amitől túlcsordult a pohár, ne mondd, hogy sajnálod, őszintén hangzik, de ismerlek, és tudom, hogy hazudsz".

Az már tavaly augusztusban kiderült, hogy Piqué egy diáklánnyal, egy bizonyos Clara Chia Martival kezdett randizni, aki a focista cégénél, a Kosmosnál dolgozott, itt ismerkedtek meg.

A Shakiránál több mint 20 évvel fiatalabb hölggyel a bulvárlapok szerint már hónapokkal korábban elkezdődött a kapcsolatuk, de érthető okokból megpróbálták titokban tartani azt, ami természetesen nem sikerült.

Egy közös kép 2014-ből Forrás: AFP/Josep Lago

Piqué végül nem fogta vissza magát, napokkal később már nyilvánosan mutatkozott a 23 éves lánnyal, egy fesztiválon nyilvánosan csókolóztak. Shakira állítólagos ismerői arról beszéltek, hogy a sztárpár egyezséget kötött, miszerint nem mutatkoznak nyilvánosan esetleges új párjaikkal a szakítást követő egy évben.

Shakira szeptemberben arról beszélt, hogy a szakítás időszaka volt élete legsötétebb korszaka, és az első interjúban azt mondta, még mindig nehéz erről beszélnie. „Próbáltam csöndben intézni az ügyeinket, és még mindig nehéz erről beszélni, mert nincs teljesen vége. Az elválás nem volt szokványos, ahogy az életünk sem az. Nem csak nekem volt nehéz, de a gyerekeknek is" – mondta az Elle-nek, és arról is beszélt, hogy a családért gyakorlatilag feladta a pályafutását, hiszen ő költözött át Amerikából Barcelonába.

Shakira és Piqué novemberben megegyeztek a gyerekek felügyeletéről,

ami után újabb közös közleményt adtak ki. A People magazinnak egy forrás elárulta, hogy Shakira Miamiba költözik a fiúkkal, ahol anyai ágról az ő családja is él és Piqué havi 10 napot lehet majd a gyerekekkel. A hírek szerint arról is megegyeztek, hogy eladják a közös családi házat Barcelonában, ahol Shakira maradt a gyerekekkel, amiért nagyjából 5 milliárd forintnyi bevételt remélnek.

Eközben a pletykalapok arról írtak, hogy Piqué lebukott, ugyanis előkerült egy felvétel, amin éppen interjút ad a közös családi házból és feltűnik mögötte a felvételen Clara Chia Marti, Piqué jelenlegi szerelme. A bökkenő többek között az, hogy a felvétel még 2021 augusztusában készült, ami után majdnem egy évig még együtt volt a focista Shakirával.

Shakira nem volt otthon, mert a fiúkkal éppen távolt volt Barcelonától, és érthetően dühös lett, amikor kiderült, hogy az utódja milyen otthonosan mozgott a közös családi házban. Shakira az újévet is ez csípős üzenettel kezdte, amiben arról írt, több a jó, mint a rossz ember és a nagy fájdalom után is képes szeretni. A posztot azért is felkapták, mert kommentelt alá Antonella Roccuzzo is három szívecskét, aki pedig nem más, mint Piqué korábbi csapattársának, Lionel Messinek a párja. Úgy tűnt, többen is inkább Shakira pártájára álltak a korábbi barátok közül.

Január elején Shakira újra belerúgott Piquébe és új szerelmébe. A Bizarrap nevű eőladóval közös számában a volt focistát és kedvesét állította a középpontba. Messiné egyébként itt is feltűnt a kommentelők között.

„Bocs, de már másik gépen utazok, nem jövök vissza, nem akarok több csalódást. Jársz-kelsz és azt mondod, bajnok vagy, de amikor szükségem volt rád, a legrosszabb formádat mutattad. Bocs, bébi, már rég dobnom kellett volna téged, egy olyan farkas, mint én, nem a kezdőknek való, egy olyan farkas, mint én nem az ilyen fiúknak való,

Túl gyors vagy, lassíts le, túl sok az edzőterem, kicsit gyúrj agyra is" – énekli Shakira.

A helyzet annyira elmérgesedett, hogy a fenti dalt olyan hangerővel bőgette Shakira a barcelonai otthonukban, hogy azt a szomszédban élő Piqué anyuka is kénytelen volt hallgatni, ráadásul a kolumbiai sztár kirakott az erkélyre egy fekete boszorkányt is, ami éppen a focista anyukája felé nézett. Piqué mama annyira megijedt, hogy valami rontást tesznek rá, hogy levetette a bábut.

De ki nevet a végén?

Valószínűleg senki, de a csata folytatódik, méghozzá a nyilvánosság előtt. Ugyanis amennyire csendben élt együtt a Piqué család, ugyanolyan hangos most az elválás, pedig már fél éve külön él a volt focista a családjától.

Piqué egyébként felvette a kesztyűt,

Shakira új dala után először bejelentette, hogy szerződést kötött a Casióval, amely mostantól támogatja új kezdeményezését, a Kings League elnevezésű kispályás focibajnokságot, élő adásban adott át minden csapatvezetőnek egy órát.

A liga hétvégi meccseire ezt követően egy Renault Twingóval érkezett Piqué, ezzel is odaszúrva a korábbi barátnőjének, aki viszont azzal „vágott vissza", hogy új dala rekordokat döntöget, soha ilyen gyorsan nem érte el a 100 milliós nézettséget a Youtube-on egy spanyol nyelvű dal, mint ez.

De mi is az a Kings League? Piqué kreálmánya egyelőre barcelonai központtal működik, és olyan sztárok léptek már pályára a meccseiken, mint Sergio Agüero vagy Javier "Chicharito" Hernandez. Piqué rögtön a visszavonulása után bejelentette, hogy indul a Kings League, amelyben 12 csapat szerepel. Minden csapatot egy ismert ember (volt vagy jelenlegi focista, streamer vagy közösségi médiás figura) vezet. Egy csapatban egyszerre heten vannak a pályán, a keretben 12-en lehetnek. A játékosok kiválasztását élőben közvetítették, de minden csapatban van két extra játékos, aki volt vagy jelenlegi profi, őket lehet cserélgetni.

Csapatvezetőként van ott a bajnokságban Agüero és Iker Casillas, előbbi játszott is már, ahogy Chicharito vagy éppen Joan Capdevila is.

Joan Verdu, Alberto Bueno, Sergio Garcia, Raul Tamudo és Jonathan Soriano is szerepelt már a meccseken és a szemtanúk szerint nem sörmeccsekről van szó, hanem – ha nem is vérre menő, de – komoly összecsapásokról, ahol mindenki nyerni akar.

A meccsek vasárnaponként vannak, kétszer 20 percesek, oda-visszavágós rendszerben. A meccsek úgy kezdődnek, mint a vízilabdában, azaz, aki hamarabb odaér a labdához, az kezd. Van les, sárga és piros lap – előbbi két, utóbbi ötperces kiállítást jelent, és korlátlanul lehet cserélni. Van videobíró is a meccseken, minden csapat addig kérheti a VAR segítségét, ameddig okkal kérte azt. Ha nincs igaza, annak, aki kérte a visszanézést, többet nem kérheti azon a meccsen.

Agüero is gólt lőtt az új bajnokságban:

Döntetlen után büntetők döntenek, olyanok, mint amik a hokiban vannak és korábban az amerikai bajnokságban is voltak, azaz a félpályától elindulva kell a kapusra vezetni a labdát. Vannak szerencsekártyák is, amiket az edzők húznak ki, ezekben van büntetőrúgás, az elleféltől ki lehet állíttatni valakit, vagy a következő gól duplán is számíthat például.

A liga egyelőre nagy siker, az online közvetítéseket rengetegen nézik, de egyelőre élőben nem lehetnek nézők.

A meccseket egy nagy hangárban rendezik a reptér mellett, de a cél az, hogy hamarosan élőben is ott lehessen pár száz néző.

Ami a Kosmos egyéb üzleti ügyeit érinti, viszonylag friss hír, hogy a teniszszövetség (ITF) kihátrált a megegyezésből, aminek alapján 2018-ban megreformálták a Davis-kupát. Akkor 25 évre szóló egyezséget kötöttek, de ez mindössze öt év után véget ért, de a pontos okokat nem tudni, csak azt, hogy az ITF idén már önállóan szervezi meg újra a Davis-kupát, ami azért is érdekes, mert a finálé éppen Spanyolországban lesz majd.

Gerard Piqué tehát nem unatkozik, van mivel elfoglalnia magát, más kérdés, hogy talán nem így akart a címlapokra kerülni, de azt el kell ismerni, sikerült meglovagolnia a médiafelhajtást, és mint azt régóta tudjuk, a negatív reklám is reklám. Csak reménykedni tudunk benne, hogy mindkét fél megtalálja majd a maga boldogságát, de közben izgatottan várjuk a lassan háborúvá fokozódó válás újabb felvonását.