Újabb kínos PSG-bukás a francia bajnokságban

fbl Horizontal
Paris Saint-Germain's French forward #07 Kylian Mbappe (C) reacts during the French L1 football match between Clermont Foot 63 and Paris Saint-Germain (PSG) at Stade Gabriel Montpied in Clermont-Ferrand, central France on September 30, 2023. (Photo by OLIVIER CHASSIGNOLE / AFP)
Vágólapra másolva!
A francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Ligue 1) szombati játéknapján a Paris Saint-Germain meglepetésre gól nélküli döntetlent játszott a kiesőhelyen álló Clermont csapatával.

Az idei szezont meglehetősen pocsékul kezdő párizsi sztárcsapat azzal a tudattal léphetett pályára, hogyha nyer, akkor minimum vasárnapig a tabella élén tanyázhat, ehhez a forduló előtt mindössze egy pontot gyűjtő Clermont otthonában kellett volna nyerni. Luis Enrique csapatában ismét ott volt kezdőként a Marseille elleni rangadón kisebb sérülést szenvedő Kylian Mbappé is, ám hiába a nyomasztó mezőnyfölény, a PSG csupán kapufáig jutott.

Kylian Mbappéék most a kiesés ellen menekülő Clermont otthonában botlott Forrás: AFP/Olivier Chassignole

A PSG botlásában főszerepe volt a hazaiak szenegáli kapusának, Mory Diawnak, aki szenzációsan védett – összesen 10-szer mentette meg csapatát a góltól – márpedig ennél több védést senki sem mutatott be egy meccsen a Ligue 1-ben. A PSG három győzelem és egy vereség mellett harmadszor ért el döntetlent, így a második helyen áll a Brest mögött, ám a listavezető egy meccsel kevesebbet játszott.

Ligue 1, 7. forduló:
Clermont-PSG 0-0

A Ligue 1 élmezőnye: 1. Brest 13 pont, 2. PSG 12 p., 3. Nice 12 p., 4. Monaco 11 p., 5. Reims 10 p., 6. Strasbourg 10 p.