Óriási botrány tört ki a Real Madrid és a Barcelona focicsapata között

Football/Champions Tour. FC Barcelona-Real Madrid fbl Horizontal
Barcelona's Polish forward Robert Lewandowski (C) vies for the ball with Real Madrid's French defender Ferland Mendy (L) during a pre-season friendly football match between FC Barcelona and Real Madrid CF at AT&T Stadium in Arlington, Texas on July 29, 2023. (Photo by Aric Becker / AFP)
Vágólapra másolva!
A spanyol labdarúgó-bajnokságban szereplő Real Madrid csapatánál súlyos vádakkal illették a Barcelonát és a spanyol szövetséget, miután megjelent egy jelentés azzal kapcsolatban, hogy a játékvezetői ítéletek egyértelműen a katalánoknak kedveztek leginkább az eddig eltelt négy fordulóban.

A címvédő Barcelona egy döntetlen után háromszor győzött eddig a La Liga új idényében, miközben a Real hibátlan mérleggel vezeti a bajnokságot. A fővárosiak azonban úgy gondolják, hogy

ennél nagyobb lehetne a különbség, ha a játékvezetők és a videóbírók nem lennének részrehajlóak.

A madridiak véleményét a jelentésben szereplő példák is alátámasztják, amelyek az eddig eltelt fordulók Barcelona-meccsein megtörtént, hibásnak vélt ítéleteket tartalmazzák:

  • A Villarreal otthonában 4-3-ra megnyert összecsapás 5. percében, 0-0-s állásnál a hazai Alexander Sorloth gólját a videóbíró les miatt érvénytelenítette, ám a vélekedés szerint rosszul húzták be a vonalakat, és érvényes találatot vettek el a Villarrealtól.
  • A vasárnapi, Osasuna otthonában 2-1-re megnyert összecsapáson első gólt szerző Jules Koundé a jelentés szerint szabálytalankodott a gólja előtt, mégis megadták a találatot.
  • Szintén a pamplonai meccsen a hajrában a Robert Lewandowskival szemben elkövetett szabálytalanságáért Alejandro Catenának a videóbíró döntése alapján egyből piros lapot adott a játékvezető, noha ez a jelentés alapján túl szigorú ítélet volt.
  • Az esettel kapcsolatban megjegyezték, hogy Lewandowski már nem is lehetett volna a pályán, ugyanis a második félidő közepén egy Iker Muñoz ellen elkövetett szabálytalanságáért meg kellett volna kapnia a második sárga lapját, és így a hajrában a győztes gól megszerzésére sem lett volna lehetősége a lengyelnek.
A Barcelona a hajrában nyerte meg a hétvégi bajnokiját Forrás: AFP/Ander Gillenea

A fővárosiak azt is megjegyezték, hogy

a pártatlanságnak köze lehet a Negreira-ügyhöz.

Az idén nyilvánosságra került ügy szerint a spanyol játékvezetői bizottság korábbi alelnöke és a katalán bírói testület vezetője, José María Enríquez Negreira legalább 3 éven át, 2016 és 2018 között jelentős pénzösszeget kapott a számlájára a Barcelona csapatától.

A katalán klub és a spanyol szövetség egyelőre nem reagált a madridiak vádjaira.

Forrás