Elképesztő látvány a Santiago Bernabéu gyepcseréje - videó

Real Madrid CF v Getafe CF - LaLiga EA Sports NurPhoto General news Soccer Soccer Match LaLiga EA Sports Getafe CF Real Madri CF Horizontal SPORT
General view during the LaLiga EA Sports match between Real Madrid and Getafe FC at the Estadio Santiago Bernabeu on September 2, 2023 in Madrid, Spain (Photo by DAX Images/NurPhoto) (Photo by DAX Images / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A spanyol bajnokságban szereplő Real Madrid stadionjának gyepszőnyegét a legmodernebb technikával cserélik le.

A Bernabéu idén már teljesen megújul, a 2020-ban kezdődött renoválás pedig csaknem 800 millió euróba kerül majd. A tető és a lelátók mellett a pálya közvetlen közelében is dolgoznak, ami megviseli a gyepet.

Tavaly ötször kellett cserélni a füvet, legutóbb a Manchester City elleni Bajnokok Ligája elődöntőt megelőzően, még május elején, most azonban a csapat hivatalos oldalára felkerült videó alapján nemrég ismét sort kerítettek rá.

A becsukható tető már elkészült a La Liga nyitányára, azonban az ünnepélyes átadóra várhatóan az év végéig még nem kerül sor. A szezon későbbi részében egy 360 fokos függőképernyővel is ellátják a modernizált Bernabéut.