Vágólapra másolva!
A hétfői nap sem telt érdekességek nélkül a sport világában, a szokásoknak megfelelően ezúttal is egy helyen gyűjtöttük össze a legfontosabb híreket.

A labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Ferencváros közleményben tudatta, hogy Máté Csabát az Internazionale korábbi BL-győztes focistája, a szerb Dejan Sztankovics váltja a kispadon. A Fradi az M1 megkeresésére elmondta, hogy Máté Csaba ennek ellenére marad a Ferencvárosnál, azt azonban egyelőre nem árulta el a klub, hogy milyen pozícióban folytatja a magyar tréner.

Máté Csaba már nem a Fradi vezetőedzője, de marad a klubnál Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

A Premier League 4. fordulójának rangadóján az Arsenal drámai mérkőzésen 3-1-re legyőzte a Manchester Unitedot az észak-londoni Emirates stadionban. A találkozó után Erik ten Hag, a vendégek edzője értékelte a meccset, és

elmondta azt is, hogy az angol válogatott Jadon Sancho azért maradt ki csapata keretéből, mert nem megfelelő az edzéseken végzett munkája.

A holland szakember nyilatkozata után az angol válogatott támadó kikérte magának a kritikát, és a közösségi oldalán próbálta cáfolni az elhangzottakat.

Jadon Sancho összekapott Erik ten Haggal Forrás: AFP/Paul Ellis

Szoboszlai Dominik vasárnap megszerezte az első gólját az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Liverpool színeiben, az Aston Villa ellen. A találkozó után a magyar válogatott csapatkapitánya többek között arról is beszélt, hogy az egyiptomi Mohamed Szalah marad a sztárklubban.

Nagyot fordult a világ a tavaly november-decemberi katari labdarúgó-világbajnokság óta Ivana Knöllel, azonban a horvát szépség élete nemcsak habos torta. Legutóbb görögországi nyaralásán egy féltékeny nő támadt rá, aki azzal fenyegette, hogy megöli.

Ivana Knöll a katari focivébé egyik látványossága volt Forrás: Getty Images/MB Media

Egy Colón tartománybeli utcai lövöldözésben meghalt a panamai labdarúgó-válogatott 26 éves játékosa, Gilberto Hernández. A lövéseket egyelőre ismeretlen okokból, vasárnap délután adta le két férfi egy taxiból, akik összesen nyolc embert sebesítettek meg, és közülük Hernández életét már nem lehetett megmenteni. A másik hét sérültet a helyi kórház sürgősségi osztályára szállították.

Az Inter Miami klasszisa, a hétszeres aranylabdás Lionel Messi remekül játszott a Los Angeles FC elleni bajnokin. Az argentint mindenhová elkísérő testőr egy szurkolót is letepert, aki Messi közelébe akart férkőzni.

Lionel Messi meghozta Miamiba a futball-mániát Forrás: Getty Images via AFP/2023 Getty Images/Harry How