Vágólapra másolva!
Csapattársától, Ciro Immobilétől tanulta a gólszerzést Ivan Provedel, a Lazio kapusa, aki a 95. percben egyenlített az Atlético Madrid elleni Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésen, kedd este.

A vendég spanyol csapat 1-0-ra vezetett a Stadio Olimpicóban, és az olasz kapus - mint a lefújás után elmondta - a nagy hangzavar miatt nem hallotta a kispadról érkező utasításokat azzal kapcsolatban, hogy őrizetlenül hagyhatja-e a hálóját az utolsó szögletük előtt. Végül úgy döntött, előre megy, Luis Alberto passzára pedig tudatosan helyezkedett.

"Viccesen azt mondhatnám, hogy Ciro Immobilétől tanultam. Luis Alberto általában a hosszú oldali kapufára ível, és egyedül ott láttam rést a védőfalon, ezért oda helyezkedtem"

- nyilatkozta a 29 éves kapus.

Hozzáfűzte, ez egy olyan este, amelyre egész életében emlékezni fog, és különösen azért boldog, mert egy olyan meccsen sikerült egyenlíteniük, amelyen nem érdemeltek volna vereséget.

"A futball néha a pillanatokról szól, és nem a teljesítményről.

Sajnálom, hogy az utolsó másodpercben kellett egyenlítenünk, de remélem, ez az egy pont is lendületet, motivációt és lelkesedést ad nekünk" - magyarázta.

Ivan Provedel soha nem felejti el ezt a meccset Forrás: Anadolu Agency via AFP/2023 Anadolu Agency/Claudio Pasquazi

Provedel a BL történetének második kapusa, aki nem büntetőből talált be:

Sinan Bolat, a belga Standard Liége színeiben egy AZ Alkmaar elleni 2009-es csoportmeccs alkalmával egyenlített hasonlóképpen. Provedel már másodszor szerzett gólt pályafutása során, először 2020 februárjában az olasz másodosztályban, a Juve Stabia színeiben az Ascoli ellen volt eredményes. Az a meccs 2-2-re végződött, és a nagy öröm közepette Provedel kedden este is arra figyelmeztetett, hogy nem verték meg az Atléticót.

- szögezte le a hálóőr, aki arra utalt, hogy a Laziónak négy forduló után csak három pontja van az élvonalban.

A válogatott kerettag kapus a három és fél évvel ezelőtti találata kapcsán megjegyezte: két különböző helyzetről, két nagyon fontos gólról, két nagyon fontos szezonról van szó, és mindkettő nagyon sokat jelent számára.

Maurizio Sarri vezetőedző szerint teljesen megérdemelték az egy pontot, sőt kijelentette: a két csapat által nyújtott játékot figyelembe véve már az sem volt igazságos, hogy a szünetben hátrányban voltak.

"A balszerencse áldozatának érezhettük volna magunkat, a körülmények áldozatának, de a csapat nem ezt tette, és megkapta a megfelelő jutalmat" - magyarázta.

A 64 éves mester elismerte, egyáltalán nem számított rá, hogy éppen Provedel egyenlít majd.

"Végül megtaláltuk a megoldást!" - tette hozzá mosolyogva.

A spanyolok vezetőedzője, Diego Simeone úgy fogalmazott, jól játszottak a második félidőben, tiszta gólhelyzeteik voltak, illetve szervezetten és nagy erőket mozgósítva védekeztek.

"Az utolsó percben kapott gól ellenére is jó érzéssel tölt el, amit láttam" - közölte.

A Lazio a következő BL-fordulóban, október 4-én a skót Celtic FC vendége lesz, az Atlético pedig a holland Feyenoordot fogadja.