Hatalmas a felháborodás: az RTL Klub ki akarja tiltani a meccsek közvetítését a vendéglőkből

Bajnokok Ligája, Manchester City, Inter
Inter Milan's Italian defender #95 Alessandro Bastoni (R) is marked by Manchester City's Spanish midfielder #16 Rodri during the UEFA Champions League final football match between Inter Milan and Manchester City at the Ataturk Olympic Stadium in Istanbul, on June 10, 2023. (Photo by Marco BERTORELLO / AFP)
Vágólapra másolva!
2024 őszétől a labdarúgó Bajnokok Ligája mérkőzéseit Magyarországon az RTL Klub fogja közvetíteni. Emiatt rengeteg hazai futballrajongó dühös, hiszen döbbenetes változások lesznek a közvetítésekben, a szolgáltatásért ráadásul fizetni kell, és az eddig megszokott minőség sem garantált.

Júniusban derült ki, hogy sok év után a közmédia helyett az RTL Klub fogja közvetíteni a Bajnokok Ligája-meccseket, ráadásul eleinte arról volt szó, hogy jövőre már csak az RTL+ streamingszolgáltatón lehet követni élőben a meccseket, regisztrációs díj fejében. Később az RTL azt közölte, hogy a döntő és az elődöntő marad a tévében, de a legtöbb mérkőzés megtekintéséért így is fizetni kell, és a most 1990 forintos havidíj a jövőben minden bizonnyal emelkedni fog.

Az RTL vezérigazgatója, Vidus Gabriella azt nyilatkozta, hogy ő egyáltalán nem focirajongó, ezért fennáll a veszélye annak, hogy egyre több reklám szakíthatja majd meg a közvetítéseket, és a megszokott szakértői gárda helyett rosszabb szakembereket hívnak meg a stúdióba.

Mindemellett a futball kedvelőin kívül a vendéglátók érdekeit is sértheti az RTL profitéhsége, hiszen a kocsmák és éttermek számára többletköltséget jelenthet a mérkőzések közvetítése,

amelyek a fizetős platformon lesznek elérhetőek.

2024-től már csak az RTL-en lehet követni élőben a BL-meccseket Forrás: AFP/Marco Bertorello

Az M4 Sport csatornaigazgatója, Székely Dávid is a csalódottságát fejezte ki a változás miatt, hiszen szerinte az ajánlott összegen kívül minden más amellett szólt, hogy a közmédiának kellene folytatnia a közvetítéseket.

Két dolgot is elvesznek a fociszeretőktől: a pénzüket és a szórakozásukat. Mindezt ráadásul meglehetősen arrogánsan és lekezelően, amikor azt mondják például, hogy ahol nincs internetelérés telefonon vagy wifivel, ott majd nem nézhetik a meccseket" - fogalmazott a közszolgálati csatorna igazgatója.

A Magyar Nemzet megírta, hogy a szurkolókat is felháborította a döntés, akik közül rengetegen kőkemény kritikával illették a kereskedelmi csatornát.

A júniusi bejelentés után sokan az elégedetlenségüket fejezték ki, hiszen ezentúl fizetni kell a BL-mérkőzések megtekintéséért,

ráadásul egyesek szerint a szolgáltatás minősége is bőven hagy kívánnivalót maga után.