Vágólapra másolva!
Elképesztő jelenetek vezették fel az izraeli focibajnokság legnagyobb rangadóját, a két Tel Aviv-i csapat, a Hapoel és a Maccabi kedd esti mérkőzését.

Az nyilvánvaló volt, hogy nem lesz sima a rangadó, miután hétfőn már olyan videók kezdtek terjedni a közösségi oldalakon, melyeken Hapoel-huligánok Maccabi-drukkerekre vadásztak.

A találkozó aztán nem is tudott időben elkezdődni, és miután a stadionba bejutni akaró szurkolók egyre dühösebbek lettek, a kivezényelt rohamrendőrök is egyre keményebben léptek fel. Volt, hogy valóságos lovasrohammal bontották meg a Hapoel-drukkerek tömegét.

Miután csak a legsűrűbb, de láthatóan nem a legveszélyesebb tömegbe vágtattak be, ahol családok és kisgyerekek is voltak, nem csoda, hogy a drukkerek még dühösebbek lettek.

Eközben a vendég Maccabi-szurkolók alig tudtak bejutni a stadionba, miután a rendőrség egyetlen szűk kapun igyekezett beengedni a szurkolókat.

Rendőrségi jelentések szerint volt dolguk bőven az egyenruhásoknak is: összesen 90 szurkolót vettek őrizetbe, és többek között 120 fáklyát, 35 füstgránátot, két molotov koktélt foglaltak le.

A találkozót végül a vendég Maccabi Tel Aviv nyerte 5-0-ra, Dor Peretz az első félidőben alig több mint negyedóra alatt háromszor is betalált.