Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) feloldotta a magyar bajnokságban szereplő Mezőkövesd Zsóry büntetését, amelyben kizárta a matyóföldieket a nemzetközi átigazolási piacról.

Augusztus végén derült, ki hogy a FIFA nem engedélyezte új játékosok regisztrálását a Mezőkövesdnek, mert 2020 nyarán a csapat egykori játékosa, Matija Katanec egyoldalúan és a klub álláspontja szerint jogellenesen mondta fel a munkaszerződését, majd kártérítési igénnyel fordult a FIFA-hoz – derült ki a Nemzeti Sport oldaláról.

Feloldotta a FIFA a mezőkövesdiek eltiltását Forrás: MTI/Mti Fotószerkesztőség/Kovács Tamás

A Mezőkövesd a sportdöntőbírósághoz fordult, azonban annak az ítéletét már nem kellett megvárni, mivel a helyzet azóta rendeződött, így újra igazolhatnak külföldről is, erről számolt be a klub a hivatalos oldalán tett közleményben.

"Klubunknak adott igazat a FIFA. A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) a mai napon a szervezet jogi portálján keresztül arról tájékoztatta klubunkat, hogy saját hatáskörében hatályon kívül helyezte a klubunkkal szemben korábban hozott határozatát, mely szerint a Mezőkövesd Zsóry FC-t eltiltotta attól, hogy hazai és nemzetközi szinten új játékosokat regisztráljon. Megállapítást nyert, hogy az új játékosok regisztrálására vonatkozó szankciók nem alkalmazhatóak. Az eljárást megszüntették és az ügyet lezárták. Klubunk rendkívül hátrányos helyzetbe került a jogellenes eltiltó határozat következményeként, mivel az átigazolási időszakban nem volt lehetőségünk új játékosokat szerződtetni, az átigazolási terveinket nem tudtuk realizálni" – olvasható a közleményben.