Vágólapra másolva!
A Ferencváros meglehetősen nehéz csoportba került a Konferencia-ligában, ugyanis a magyar bajnok a tavalyi döntős olasz Fiorentinát, a belga Genket és a szerb Cukarickit kapta ellenfélnek. A pénteki sorsolás után Máté Csaba vezetőedző értékelte a csoportot.

- értékelte a sorsolást az M1 aktuális csatornának Máté Csaba, akinek a második kalapból kihúzott Fiorentináról elsőként az ugrott be, hogy lilában játszik.

A tréner kiemelte, hogy a firenzeiek fantasztikus sorozatot csináltak az előző idényben, ezért minden tiszteletet megérdemelnek, olasz csapatról lévén szó pedig lehet sejteni, hogy mi vár a tanítványaira.

Máté Csaba szerint a csoportbeosztás csattanós válasz azoknak, akik lebecsülték a Konferencia-ligát Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

"Joseph Paintsil személyében van egy régi ismerősünk a Genkben, jómagam pedig nyolc évig játszottam Belgiumban, így azért kicsit követem a belga futballt. Biztos lehet benne mindenki, hogy a csapat nagyon komoly erőt képvisel" - jelentette ki Máté Csaba, aki szerint a negyedik kalapból érkezett Cukaricki a szerb futball jellemzőit biztosan fel tudja mutatni, mert sok hazai játékosa van, ennek megfelelően küzdelmes és szoros mérkőzésekre kell számítani. Hozzátette, talán a balkáni játékosai tudnak segíteni a feltérképezésben.

A szakember ismerve a csoportellenfeleket úgy fogalmazott: az első két hely jelent tavaszi folytatást, az pedig siker lenne a Ferencvárosnak.

Az első fordulót szeptember 21-én rendezik, majd október 5-én és 26-án folytatódik a Konferencia-liga. A kvartett "visszavágói" november 9-én kezdődnek, majd 30-án folytatódnak, végül a csoportkör december 14-én zárul. A sorozat döntőjét május 29-én rendezik Athénban.