Vágólapra másolva!
A német másodosztályú labdarúgó-bajnokság 7. fordulójában a Dárdai Pál vezette Hertha BSC egy 93. percben lőtt góllal 3-2-re nyert a Holstein Kiel otthonában.

Dárdai Pál csapata az előző fordulóban megszerezte második győzelmét, miután 3-0-ra legyőzte a Braunschweig csapatát a berlini olimpiai stadionban. A találkozó azonban vezéráldozattal járt, ugyanis a meccsen megsérült a magyar edző legnagyobb fia, a magyar válogatott Dárdai Palkó, akit a hét közepén már meg is műtöttek, így hónapokig nem játszhat majd.

A Hertha remekül kezdett a Holstein Kiel otthonában, a 27. percben a bosnyák Smail Prevljak szerzett vezetést a berlini csapatnak, majd 12 perccel később a görög Andréasz Buhalákisz növelte a vendégcsapat előnyét. A második félidőben azonban hatalmasat változott a játék képe. A Holstein Kiel átvette a játék irányítását, és folyamatosan alakította ki a helyzeteket. Az 54. percben Benedikt Pichler találatával szépített a hazai csapat, majd három perccel később Steven Skrzybski tizenegyesével egyenlített a Holstein Kiel.

Dárdai Bence (balra) volt a Hertha hőse Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Soeren Stache

Az utolsó fél órában a hazai csapat dominált, a Hertha pedig csak védekezett, amit jól szemléltet, hogy a második félidőben a berlini csapatnak sokáig nem volt kaput eltaláló lövése. A hajrában aztán felpörgött a Hertha, és a 88. percben megnyerhette volna a meccset, de a svájci Haris Tabakovic kihagyott egy fontos tizenegyest. Azonban a berliniek így is megnyerték a találkozót, ugyanis a 93. percben újabb tizenegyest harcoltak ki. Egy szöglet után a csereként beállt Dárdai Bencét kaszálták el a tizenhatoson belül, a büntetőt ezúttal Fabian Reese vállata el, a német csatár pedig higgadtan a bal alsóba bombázott.

Győzelmével a Hertha BSC harmadik szezonbeli győzelme, ezzel Dárdai Pál csapata feljött a tabella kilencedik helyére.