Vágólapra másolva!
A labdarúgó OTP Bank Liga 8. fordulójában a bajnoki címvédő Ferencváros 6-1-re megnyerte az MTK Budapest otthonában rendezett 222. bajnoki örökrangadót. A találkozó után Dejan Sztankovics, a Fradi edzője beszélt játékosai remek teljesítményéről és az olasz Fiorentina elleni jövő heti Konferencia-liga mérkőzésről.

Az első, amit szeretnék elmondani, hogy

köszönjük a fair játékot, egy csodálatos stadionban, jó ellenfél ellen léphettünk pályára. Talán nem úgy kezdtük a mérkőzést, ahogy szerettük volna, ám maximális csapatszellemet láthattunk a pályán, igazi akaratot láttam a fiúktól.

Ha a hibákat nézzük, egyszerű, rossz döntésekről beszélhetünk, de erre minden esetben jól tudtunk reagálni. Összességében megfelelően kontrolláltuk a mérkőzést” – idézik a Fradi honlapján a szerb edzőt, aki eddig minden meccsét megnyerte a kinevezése óta.

Dejan Stankovics, a Fradi edzője Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

Dejen Sztankovics újságírói kérdésre válaszolva a norvég Kristoffer Zachariassen és a brzail Marquinhos helycseréjéről, valamint a következő ellenfélről, a Fiorentináról is beszélt.

A mérkőzés során maximálisan alkalmazkodnunk kell a játékhoz.

Az, hogy a két szélsőt megcseréltük, jó húzás volt, talán Zachariassen pozíciója valamilyen szinten meglephette az ellenfelet. Mindkét játékos lenyűgöző, tudnának akár minden mérkőzésen is játszani anélkül, hogy elfáradnának.

A Fiorentina egy nagyon erős csapat jó játékosokkal, remek edzővel. Tudom, hogy a Fiorentina követi a mérkőzéseinket, felkészül a stílusunkból, de mindenképpen élveznünk kell a játékot. Vasárnaptól megkezdjük a felkészülést a Fiorentina ellen” – értékelt Dejan Sztankovics, a Fradi edzője.

A magyar bajnok legközelebb október 5-én lép pályára az olasz Fiorentina otthonában az Európa Konferencia-liga csoportkörének 2. fordulójában.