Az RB Leipzig kiütötte a Stuttgartot

RB Leipzig - VfB Stuttgart Sports Bundesliga RBL Xavi Simons soccer Horizontal
25 August 2023, Saxony, Leipzig: Soccer: Bundesliga, Matchday 2, RB Leipzig - VfB Stuttgart at the Red Bull Arena. Leipzig player Xavi Simons celebrates after the 5:1. Photo: Jan Woitas/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the requirements of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. (Photo by JAN WOITAS / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Az RB Leipzig a félidőben még egygólos hátrányban volt, de a második játékrészben öt gólt lőtt a vendég Stuttgartnak, így fölényesen nyert a német labdarúgó-bajnokság második fordulójának pénteki nyitányán.

Veszélyesebbek voltak Openda később kihagyott ziccere ellenére is a vendégek, Serhou Guirassy mesterhármasig juthatott volna a szünetig, de csak egyszer volt eredményes. A ráadásban aztán majdnem összehozott egy büntetőt a hazaiaknak, Willi Orbán ellen, de a VAR végül megmentette őt és csapatát is.

A szünet után előbb Alexander Nübel mentette meg a góltól csapatát, zseniálisan védte Orbán közeli fejesét, de közben a magyar védőt fejbe rúgta mentés címén Waldemar Anton.

Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Jan Woitas

Nübel aztán összehozott két potya gólt, szerencséjére a másodikat nem adta meg a videóbíró les miatt.

A hajrára összeesett a VfB: Lois Openda és Xavi Simons is betalált a nyáron érkezők közül, Kevin Kampl is eredményes volt.

Bundesliga, 2. forduló:

RB Leipzig-VfB Stuttgart 5-1 (0-1)