Neymar és Messi után a PSG megint elvinné a Barcelona legjobb játékosát

fbl Horizontal FULL LENGTH ACTION SPORT
(From L) Barcelona's Dutch forward Memphis Depay, Barcelona's Dutch midfielder Frenkie de Jong, Barcelona's French forward Ousmane Dembele and Barcelona's Polish forward Robert Lewandowski attend a training session at the Joan Gamper training ground in Sant Joan Despi, near Barcelona, on December 30, 2022. (Photo by Pau BARRENA / AFP)
Vágólapra másolva!
Ousmane Dembélé, az FC Barcelona világbajnok focistája hamarosan a francia bajnok Paris Saint-Germainhez igazolhat.

Dembélé jelenleg a Barcelona Egyesült Államokbeli túráján szerepel a katalán csapattal, de a The Athletic értesülései szerint úgy döntött, hogy a Paris Saint-Germainhez szeretne igazolni.

A 26 éves támadó szerződésében szerepelt egy 50 millió eurós kivásárlási záradék, azonban ez augusztus 1-jétől 100 millió euróra emelkedik. A PSG hétfő éjfélig nem tudta véglegesíteni az 50 millió eurós záradék kifizetését, de állítólag mindkét fél tárgyalni fog egy új átigazolási díjról, hogy az üzlet létrejöjjön.

A francia támadó is azt szeretné, hogy kivásárlás helyett a klubok egyezzenek meg egy átigazolási díjban, ezzel ugyanis sokkal pozitívabb kicsengése lenne a távozásának.

A Barcelona szurkolók amúgy sem szeretik a Paris Saint-Germain, miután a francia klub 2017-ben 222 millió euróért kivásárolta a szerződéséből Neymart, 2021 nyarán pedig Lionel Messire csapott le, miután az argentin klasszisnak nem volt maradása Barcelonában.

Ousmane Dembélé a Barcelona egyik legnagyobb értéke Forrás: Getty Images via AFP/2023 Getty Images/Sam Hodde

A The Athletic úgy tudja, hogy a Barcelona még az előszezoni túra előtt tárgyalásokat kezdeményezett Dembélé szerződésének meghosszabbításáról, mivel a francia támadó jelenlegi szerződése jövő nyáron lejár.

A klub nyugodtan állt a helyzethez, mivel Dembélé ügynöke, Moussa Sissoko közölte a Barcelonával, hogy nem tervezik, hogy a hónap végéig aktiválják a játékos 50 millió eurós feloldási záradékát.

Dembélé eladása nagyobb mozgásteret biztosítana a Barcelonának az átigazolási időszakban, bár a mozgástere továbbra is korlátozott lenne, ugyanis a La Liga szabályai szerint a Barcelona csak a Dembéléért kapott pénz 35 százalékát fektethetné be új igazolásokba, valamint az új játékosok fizetésének 60 százalékába.

Xavi Hernández, a Barcelona edzője Forrás: Brazil Photo Press via AFP/William Volcov

Xavi Hernández, a Barcelona edzője ragaszkodik Dembéléhez, hiszen a francia a csapata legveszélyesebb támadója.

Én ebben hiszek. Ő alapvető fontosságú számunkra" – mondta a Barcelona edzője, akinek az irányítása alatt Dembélé valósággal kivirágzott.

Ousmane Dembélét 2017 nyarán 135 millió euróért szerződtette a Barcelona a Borussia Dortmund csapatától. A francia támadó azóta 185 meccsen 40 gólt lőtt és 43 gólpasszt adott a katalán csapatban, mellette három bajnoki címet és két spanyol Király-kupát nyert.