Liverpoolban megőrülnek Szoboszlaiért, Guardiolát sokkolták, drámai helyzetben a Barcelona

Szoboszlai Dominik, Liverpool
Dominik Szoboszlai of Liverpool in action at the team bench during the pre-season friendly match between Bayern Munich and Liverpool at National Stadium on August 2, 2023 in Singapore. (Photo by Suhaimi Abdullah/NurPhoto) (Photo by Suhaimi Abdullah / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Eseménydúsan telt a pénteki nap a sportvilágban, a külföldi topbajnokságok közül a Premier League, a La Liga és a Ligue 1 is elrajtolt. A mérkőzések mellett is rengeteg érdekesség történt, és ha lemaradt volna a legfontosabb hírekről, akkor most egy helyen megtalálja őket.

A Liverpool-szurkolók már most imádják Szoboszlai Dominikot. A magyar válogatott csapatkapitányát egy saját készítésű zászlóval lepték meg, amelyen ez a felirat állt: "Szo-BOSS-Zlai", azaz egy kis szójátékkal "főnök" lett a magyar klasszisból.

A világbajnoki bronzérmes magyar kenus, Korisánszky Dávid drámai részleteket árult el a májusi balesetéről: a poznani világkupát követően a város utcáin sétálva sérült meg úgy, hogy amputálni kellett az egyik ujjpercét.

A bajnoki címvédő Barcelona bajba kerülhet a vasárnap esedékes Getafe elleni meccs előtt, mert mindössze tizenkét regisztrált játékosa van. A katalán klub pénzügyi nehézségei miatt még nem tudta regisztrálni az új igazolásait, és a csapat meghatározó futballistáival sem tudott még új szerződést kötni.

Lewandowskiék bajban vannak a bajnoki rajt előtt Forrás: NurPhoto via AFP/Urbanandsport/NurPhoto/Urbanandsport

A címvédő Manchester City Erling Haaland két góljának is köszönhetően 3-0-s idegenbeli sikerrel kezdte a szezont a Premier League-ben. A norvég sztár hiába remekelt az első félidőben, Pep Guardiola a szünet előtt idegesen kiabált vele, és a katalán edző megdöbbenten vette tudomásul, hogy Harry Kane a Bayern Münchenbe igazolt.

Sajtóértesülések szerint a Ferrari elnöke, John Elkann személyesen kereste meg a Mercedes Forma11-es pilótáját, Lewis Hamiltont, de a hétszeres világbajnok elutasította az elnök ajánlatát, miszerint igazoljon a Scuderia Ferrari csapatába.