Vágólapra másolva!
Az Európa Konferencia-liga selejtezőjének harmadik fordulójában a máltai bajnok, Hamrun Spartans elleni idegenbeli 6-1-es győzelem után érthetően jókedvűen nyilatkozott Máté Csaba, a Ferencváros edzője.

Kiküldött munkatársunk helyszíni tudósítása Máltáról.

"Azt még mindig nem mondanám ki, hogy eldőlt, de a harmadik gól után már éreztem a hazaiakon, hogy el is fáradtak, fel is adtá ka küzelmet. Szerencsére a fiúk nem adták fel, további gólokat lőttek, ami valóban szép reményekkel kecsegtet a továbbjutás szempontjából."

"A vártnál valóban könnyebb lett a mérkőzés. Már az első félidőben is jól bántunk a labdával, védekezében viszont néha elcsúsztunk. Viszont miután elég sok energiát kellett beleteniük, hogy labdát szerezzenek, érezhető volt, hogy elfáradnak, nekünk pedig már könnyű dolgunk volt, és újabb gólokat tudtunk szerezni - válaszolta az Origónak.

A mesterhármast szerző Varga Barnabásról elmondta, hogy nem csak az ő személye volt fontos a pályán, hiszen az természetes, hogy egy támadó gólra éhes.

"Ma Barnának jött ki a lépés, valóban remekül játszott, és ő is nagyon fontos játékos természetes, de lehet, hogy másnap másik játékosnak jön ki a lépés."

"Abu Faniról ugyanazt tudom mondani, mint Barnáról. Ez egy csapatmunka, ahhoz, hogy valaki kiemelkedő teljesítményt nyújtson, például olyan gólpasszokat adjon, mint ő, szükség van a társakra, akik labdát szereznek, akik megelelően beindulnak a területekre.

- válaszolta az Origó felvetésére, miszerint kincset találta az izraeli-arab játékos személyében a Ferencváros, hiszen Abu Fani sorra adja a gólpasszokat, és immár a kapuba is betalált.