Vágólapra másolva!
Egy nappal a Hamrun Spartans elleni Európa Konferencia-liga mérkőzés előtt már a meccs helyszínén, a máltai Ta Qali Nemzeti Stadionban tartott sajtótájékoztatót Máté Csaba, a Ferencváros edzője.

Kiküldött munkatársunk helyszíni tudósítás Máltáról.

Míg az előző fordulóban Dublinban a Shamrock Rovers elleni meccs előtt a helyi újságírók Fradi első meccsen aratott 4-0-s győzelmét követően az esélytelenség tudatában nem tették tiszteletüket a sajtóeseményen, addig Vallettában egészen más volt a helyzet. A helyiek önbizalomért egyébként sem járnak a szomszédba, a grúz Dinamo Tbiliszi kétszeri legyőzése után pedig már végképp nincs erre szükségük, így aztán kissé meglepő volt, hogy a Ta' Qali melletti edzőközpont sajtótermében sem találkoztunk külföldi kollégával.

Máté Csaba négy éve már járt Máltán, amikor szintén egy európai kupameccsen kellett pályára lépnie a Fradinak, akkor éppen a Valletta ellen.

"Emlékszem jól, harcos meccs volt, azt kaptuk a hazaiaktól, amit vártunk tőlük. De ez minden meccsen így volt, még soha nem játszottunk itt egyszerű meccset. Profin lehoztuk, az otthoni 3-1-es siker után 1-1-el továbbjutottunk."

Biztos vagyok benne, hogy a hazai játékosok senkinek sem akarnak sérülést okozni, de tény, hogy fel kell vennünk a kesztyűt, és nekünk is megfelelő harcossággal kell belemennünk a találkozóba" - válaszolta az Origónak a hazai csapat esetleges keménykedéseire vonatkozóan.

A hétvégi, Fehérvár elleni bajnoki után a regenerálódás volt a legfontosabb.

"Nehéz ritmus, de hála istennek az elmúlt években ezt már átélhettük, tudjuk, mit kell tennünk, hogy ne legyenek sérüléseink a pályán" - mondta Máté Csaba.

A Fradi Máté Csaba irányításával három meccsen 11 gólt szerzett. A Fehérvár viszont háromszor is betalált a hétvégi bajnokin, így arra voltunk kíváncsiak, dolgozott-e a védelem stabilabbá tételén a csapattal?

"Jó lenne minden meccsen elkerülni, hogy gólt, gólokat kapjunk, de azért azt jó volt látni, hogy három kapott gól ellenére is tudtunk nyerni. Vannak tipikus és alkalmi hibák, amiket igyekeztünk kijavítani, és kicsivel komplettebbé tenni a védelemünket.

Makreckis jobbhátvéd szerepéről elmondta, szükség megoldás volt a bevetése a védelemben, de miután nem volt számára ismeretlen a pozíció, jól megtudta oldani a feladatot.

"De persze várjuk vissza a posztra a sérülteket".

A támadósorban Tokmac Nguen visszatérésvel egyre nagyobb a konkurencia, hiszen Varga Barnabás és Lisztes Krisztián is jól játszott, gólokat szerzett az eddigi mérkőzéseken. Azt kérdeztük Máté Csabától, látja-e már, hogy a három támadó közül ki fog kezdeni.

- fogta rövidre egy hamiskás mosoly kíséretében.

A Hamrun Spartans – Ferencváros mérkőzést csütörtökön hazai idő szerint 20.30-tól rendezik a vallettai Ta Quali Nemzeti Stadionban. A találkozóról az Origo élő szöveges formában, valamint helyszíni összefoglalóval számol be.