Vágólapra másolva!
A német labdarúgó-bajnokságban szereplő Bayer Leverkusen 25 millió euróért leigazolja az Arsenal középpályását, a svájci válogatott Granit Xhakát.

A The Athletic azt írja, hogy a 30 éves középpályás egyre közelebb a távozáshoz, miután az észak-londoni csapat minden bizonnyal leigazolja a West Ham United csapatkapitányát, Declen Rice-t.

Granit Xhaka az Arsenal egyik legfontosabb játékosa Forrás: AFP/Lindsey Parnaby

Xhaka 2016 nyarán igazolt az Arsenalhoz a Borussia Mönchengladbachtól. Az Arsenal színeiben 295 meccsen lépett pályára, 21 gólt szerzett és 29 gólpasszt adott. Tagja volt az Arsenal 2017-es és 2020-as FA-kupa-győztes csapatának.

Xhaka 2019 szeptemberében az Arsenal csapatkapitánya lett, azonban két hónappal később megfosztották a karszalagtól, miután a Crystal Palace elleni mérkőzésen szóváltásba keveredett a szurkolókkal, majd az öltözőbe menet levette magáról a mezt és elhajította.

Az eset után Xhaka nyílt levélben próbálta tisztázni a történteket. Leírta, hogy a rossz formája miatt rengeteg gyűlölködő megjegyzést kapott a szurkolóktól mind a stadionban, mind pedig a közösségi médián keresztül, és ez a sok felgyülemlett sérelem tört ki belőle. Többek között a feleségét és gyermekét is megfenyegették a kommentekben, ezért nem tudott uralkodni az érzésein.

A balszerencsésen alakult időszak ellenére Xhaka maradt a klubnál, idén pedigélete szezonját futotta. 45 meccsen hét gólt lőtt és hét gólpasszt adott, nem mellesleg újraépítette a szurkolókkal való kapcsolatát, akik klublegendaként búcsúztatták a svájcit az utolsó lejátszott meccse után.