Vágólapra másolva!
Számos érdekes, megdöbbentő és izgalmas eseménnyel indult a hét a hazai és a nemzetközi sportvilágban. Amennyiben lemaradt volna a legfontosabb hírekről, akkor most egy helyen megtalálja őket.

33 éves korában meghalt a testépítő Justyn Vicky, miután végzetes módon sikerült egy számára rutinszerűnek mondható, 208 kilogrammnyi súllyal történő guggolás egy bali edzőteremben.

A Forma-1-es Magyar Nagydíj utáni pódiumceremónián a második Lando Norris eltörte a győztes Max Verstappen díját. Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra elnöke elmondta, hogy újragyártják a holland pilóta számára a trófeát.

Szalai Ádám, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitánya nyáron vonult vissza, azonban a 86-szoros válogatott csatár korántsem tétlenkedik. Szalai július elején feleségül vette Krista Tchernevát, most pedig újra szerepet vállal a sportéletben, ugyanis a magyar futballakadémiák munkáját összefogó és segítő Labdarúgó Módszertani Központ szakmai és képzési tanácsadója lett.

Szalai Ádám fontos szerepet kapott a magyar futballban Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

Hivatalossá vált, hogy a magyar válogatott Szalai Attila a Bundesligában szereplő Hoffenheim labdarúgócsapatában folytatja pályafutását. A 25 éves védő átigazolását a német klub a közösségi oldalán jelentette be, és a videóban szerepelt Szalai Ádám is, aki 2014 és 2019 között volt a Hoffenheim játékosa.

Hétfőn délután a Liverpool a német másodosztályban szereplő Greuther Fürth ellen játszott felkészülési mérkőzést, amelyen 4-4-es döntetlen született. A 70 millió euróért igazolt Szoboszlai Dominik azonban megsérült az angol csapat szombati edzésén, így nem lépett pályára a találkozón. Jürgen Klopp, a Liverpool edzője a találkozó előtt beszélt a magyar középpályás állapotáról.