Vágólapra másolva!
Sadio Mané, a Bayern München szenegáli támadója tárgyalásokat folytat a szaúdi labdarúgó-bajnokságban szereplő al-Nasszr csapatával.

A The Athletic értesülése szerint a Manét képviselő Roof ügynökség egyik munkatársa a portugáliai Pine Cliffs hotelben találkozott az al-Nasszr sportigazgatójával, Goran Vuceviccsel, hogy tárgyaljanak a támadó a lehetséges klubváltásáról.

A 31 éves Mané tavaly nyáron igazolt Liverpoolból a Bayernhez, 35 millió fontért, és 2025-ig szóló szerződést írt alá.

A Cristiano Ronaldót foglalkoztató al-Nasszr nyáron már leigazolta Marcelo Brozovicot az Internazionalétól és Seko Fofanát a francia Lens csapatától, és közel állnak ahhoz, hogy megszerezzék a Manchester United balhátvédjét, Alex Tellest.

Sadio Manéra nem tart igényt a Bayern München Forrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Tim Nwachukwu

Mané 25 bajnoki mérkőzésen hét gólt szerzett, a novemberi sérülése miatt pedig lemaradt a katari világbajnokságról. A szenegáli támadót áprilisban felfüggesztette és pénzbüntetéssel sújtotta a klubja, miután a Manchester City elleni BL-meccs után összeveszett csapattársával, Leroy Sanéval, akit meg is ütött az öltözőben.

– értékelte Mané helyzetét Thomas Tuchel, a Bayern München edzője.

Az al-Nasszr egyike volt annak a négy szaúd-arábiai klubnak, amelyet az ország állami befektetési alapja vett át a múlt hónapban, csakúgy, mint az al-Ittihad, az al-Ahli és az al Hilal. A befektetésnek köszönhetően az európai labdarúgás több sztárja is Szaúd-Arábiába igazolt, köztük az aranylabdás Karim Benzema, vagy a világbajnok francia honfitársa, N'Golo Kante.