A Bayern München bukott csatára elismerte, hogy nem marad a klubnál

Test match FC Bayern Munich - Rottach Egern 27-0. ball sports database DFL first division 23.24.2023 football player men professional footballer SOCCER FOOTBALL SP Spo Bundesliga league match football match 1st league 1 Bundesliga Horizontal MATCH PROFESS
Sadio MANE (FC Bayern Munich), action, single image, cut single motif, half figure, half figure. Test match FC Bayern Munich - Rottach Egern 27-0 Training camp in Rottach Egern on July 18th, 2023. Football 1st Bundesliga, season 2023/2024. ? (Photo by Frank Hoermann/SVEN SIMON / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
A szenegáli csatár valószínű távozásáról már hetek óta írtak a német lapok, a támadó pedig először hétfőn erősítette meg ezt az információt.

"Fáj, hogy búcsút kell intenem a Bayernnek" - nyilatkozta a Sky televíziónak a futballista. - "Más fajta véget képzeltem el a müncheni karrieremnek.

Ennek ellenére a klubnak és szurkolóinak is a legjobbakat kívánom."

Sajtóinformációk szerint a 31 éves Mané Cristiano Ronaldo klubtársa lesz a szaúdi al-Naszr csapatánál, ahol már hétfőn átesik a kötelező orvosi vizsgálatokon.

Az afrikai csatár tavaly nyáron 32 millió euróért - plusz bónuszokért - szerződött a Liverpooltól Münchenbe, ahol nem tudta beváltani a hozzá fűzött reményeket, a szezon vége felé már a kezdőcsapatban is elveszítette a helyét.

Harmincnyolc tétmeccsen 12 gólt szerzett.

Müncheni idényének mélypontja az volt, amikor a Manchester City elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntő után az öltözőben összetűzésbe keveredett Leroy Sanéval, akinek az arcába ütött.