Vágólapra másolva!
A Premier League-ben szereplő Chelsea a hivatalos honlapján tudatta, hogy 11 év után elhagyja a csapatot César Azpilicueta, aki az Atlético Madridban folytatja pályafutását,

Az Osasunában nevelkedett jobbhátvéd két Marseille-ben töltött idény után 2012 nyarán 7 millió fontért került a Chelsea-hez, ahol gyorsan alapemberré vált. Tizenegy idény során 508 alkalommal viselte a londoni csapat mezét és összesen 17 gólt szerzett.

Azpilicueta mindent megnyert a Chelsea-vel Forrás: AFP/Carl Recine

A klubbal 2015-ben és 2017-ben bajnok, 2018-ban FA-kupagyőztes, 2013-ban és 2019-ben Európa-liga-győztes, míg 2021-ben Bajnokok Ligája-győztes lett. Azpilicueta az elmúlt években már csapatkapitánya volt a Chelsea-nek, amit a klub azzal hálált meg, hogy ingyen elengedte az Atlético Madridhoz.

„Nehéz szavakkal kifejezni, amit érzek. Hihetetlen volt. Köszönöm mindenkinek, mert ez nem történhetett volna meg rengeteg ember segítsége nélkül.

- búcsúzott könnyek között a londoni klubtól a spanyol válogatott focista.

Az előző idényben a bajnokságban csak a 12. helyen végző Chelsea ilyen rosszul legutóbb az 1993/94-es idénybn szerepelt, amikor a 14. helyen zárt. A londoniaknál óriási átalakulások zajlanak, hiszen Azpilicueta előtt olyan meghatározó játékosok távoztak, mint Kai Havertz (Arsenal), Mateo Kovacic (Manchester City), Ruben Loftus-Cheek (AC Milan), Kalidou Koulibaly (al-Hilal) és a kapus Édouard Mendy (al-Ahly).