Vágólapra másolva!
Hivatalos oldalán jelentette be a Ferencáros csapata, hogy három és fél év után távozik a magyar válogatott középpályása, Vécsei Bálint.

Vécsei Bálint három és fél évig volt a Ferencváros focistája. A 12-szeres magyar válogatott középpályás négy bajnoki címet és egy Magyar Kupát nyert az FTC futballistájaként.

Vécsei Bálint elhagyja a Ferencvárost Forrás: MTI/Illyés Tibor

Vécsei Bálint a 2019-20-as szezon szünetében igazolt a Fradihoz a svájci Lugano csapatától. A második szezonjában sokat volt sérült, nem is szerepelhetett a Bajnokok Ligájában a csoportmeccseken, de Szergej Rebrov távoása után a csapat alapembere lett.

Vécsei Bálint 119 meccsen nyolc gól szerzett a Fradiban. Azt egyelőre nem tudni, hogy a 29 éves focista hol folytatja a pályafutását.

A 12-szeres válogatott futballista az M1 aktuálisnak a hír kapcsán elmondta, hogy januárban leültek a klub vezetőivel a hosszabbításról tárgyalni, ám nem született megállapodás, majd áprilisban egy rövid beszélgetés zajlott a felek között, végül pedig a szezon végén közölték vele, hogy nem fogják meghosszabbítani lejáró szerződését.

"Belevágnék egy külföldi kalandba, ha lesz lehetőség rá" - nyilatkozta a jövőjével kapcsolatban Vécsei Bálint, hozzátéve, hogy most is vannak érdeklődők, de szerinte az átigazolási szezon előrehaladtával még több is lesz.

A játékos azt is elmondta, hogy sikeres időszakot töltött a Ferencvárosnál.

"Játszottam szinte végig a bajnokságban és az Európa-ligában is. Úgy érzem, hogy stabil tagja tudtam lenni a Ferencvárosnak és a válogatottban is most tavasszal kezdőként tudtam játszani és ott is jól ment a játék. Most van egy kisebb sérülésem, amiből próbálok teljesen felépülni, de úgy gondolom, hogy lesznek olyan lehetőségek, amik szakmailag is jók lesznek" - mondta a futballista.