Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott kedden kétgólos győzelmet aratott a litván csapat felett a Puskás Arénában rendezett Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen, ezzel újabb nagy lépést tett, hogy kijusson a jövő évi tornára. A találkozó után a válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi értékelt az M4 Sport kamerája előtt.

Marco Rossi első alkalommal jelölte a kezdőbe a Ferencváros támadóját, Varga Barnabást, aki az első válogatottbeli góljával szerezte meg a vezetést a csapatnak.

"Gratulálok neki. Nekem ez mindig ugyan az. Nem csak arról szól, hogy kit választok a pályára, miért így akarom játszani. Mindig csak a mért? Miért? Miért? Minden egyes alkalommal úgy tűnik, mintha egy ilyen utolsó záróvizsga lenne. Ha nem nyerünk minden egyes mérkőzésen, akkor az edző, vagyis én egy idióta vagyok. Ezt elfogadom. Azt kell mondanom, a srácok többé kevésbé azt csinálták, amit elterveztünk, a második félidőben kicsit elfáradtak és próbálták őrizni a labdát anélkül, hogy tempót gyorsítottuk volna. De ezt az apróságot leszámítva úgy érzem, jól teljesítettünk.

Én labdarúgó voltam, nem mondanám, hogy olyan jó, de tudom, hogy amikor fáradt az ember akkor is jól kell tudni gondolkodni" – szögezte le a szövetségi kapitány.

Marco Rossi szerint a szezon végén is fittnek kell lenniük a játékosoknak Fotó: Csudai Sándor - Origo

A válogatott második gólját szerző Sallai Roland elárulta, jól érezte magát az új poszton.

"A végén volt egy tíz perc, amikor engedtünk nekik területet, hagytuk, hogy elhozzák a labdát és helyzeteket teremtsenek. Erre oda kell figyelni a jövőben. Megbeszéltük Gazdag Dániellel, hogyha egyikünk gólt szerez, akkor odafutunk a másikhoz, úgyhogy ő is örült az én gólomnak. Freiburgban az utolsó 6-7 fordulóban ezen a pozíción játszottam, szóval annyira szokatlan nem volt, jól éreztem magam, bár ha pályán lehetek az mindig jó érzés és örültem, hogy tudtam segíteni a csapatnak" – mondta Sallai.

A válogatott ismét kapott gól nélküli meccset hozott le, amiben nagy szerepe volt a védelem vezérének, Willi Orbánnak, aki szerint több góllal is nyerhetett volna a csapat a Puskás Arénában.

"Kemény 90 perc volt, de jó mérkőzést játszottunk és megérdemelten nyertünk, sőt talán nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna. Többet volt nálunk a labda, de a második félidőben nem igazán jutottunk el az ellenfél kapujáig, viszont a második gól eldöntötte a meccset. A szerbek meccse is bizonyítja, hogy nagyon szoros és kiegyenlített ez a csoport, de

Tényleg mindig őrült jó itt játszani, fantasztikus hangulatban, aztán meglátjuk mi lesz a következő idegenbeli meccsünkön Szerbiában" – értékelt Willi Orbán.

Sallai Roland jól érezte magát az új poszton Fotó: Csudai Sándor - Origo

"Montenegróban nem volt sok beadásunk, ma viszont jó párat rúghattam, és az egyikből gól is lett, ami persze nagyon jó érzés. Mindenki tudta, hogy ez az utolsó meccsünk az idényben, utána lehet pihenni, éppen ezért mindenki beleadott mindent. Alaposan el is fáradtam, jól fog esni a pihenés" – mondta Kerkez, aki azt is elárulta, nagyon sok motivációt jelent számára a Golden Boy-díjra való jelölés.