Guardiola fiatalítana, már a PSG sztárjára is szemet vetett

FOOTBALL - PARIS SAINT-GERMAIN vs CLERMONT - 20230603 CHAMPIONNAT DE FRANCE FRANCE HOMMES JUIN MEN PARIS PSG Horizontal FOOTBALL SPORT
Achraf Hakimi (PSG) in action during French Championship League 1 Uber Eats football match between Paris Saint-Germain and Clermont on June 3, 2023, at Parc des Princes in Paris, France - Photo Jean-Marie Hervio / KMSP (Photo by HERVIO Jean-Marie / KMSP / KMSP via AFP)
Vágólapra másolva!
A történelmi triplázás, azaz a bajnokság, az FA-kupa és a Bajnokok Ligája megnyerése után Pep Guardiola gőzerővel dolgozik egy olyan csapat kialakításán, amellyel még évekig uralhatja az európai futballporondot.

Úgy tűnik, hogy a katalán edző nemhogy nincs kétsébeesve azok után, hogy kiderült, a triplázó csapat több sztárja is elköszönhet az Etihad Stadiontól, de mintha ez még a kezére is játszana. Ilkay Gündoganért az FC Barcelona, Bernardo Silváért a szaúdi al-Ittihad jelentkezett be, míg Kyle Walkert a Bayern München kiszemeltjeként emlegetik. Az említett játékosok sorrendben 33, 29 és szintén 33 évesek, márpedig rájuk építve nem igazán lehet olyan hosszú távra sikereket tervezni, mint az Guardiola szeretné (nem mindenki Luka Modric...).

Éppen ezért a csapattársakkal szemben - Gündogant Nathan Ake és Kevin De Bruyne közös erővel igyekszik marasztalni - a kopasz katalán mágus egyáltalán nem ragaszkodik játékosai maradásához. Ő ugyanis már kinézte, hogy kik érkezhetnek a csapathoz. Közülük a legidősebb a Chelsea középpályása, Mateo Kovacic a maga 29 évével, azonban Szoboszlai Dominik lipcsei csapattársa, a horvát középső védő, Josko Gvardiol még csak 21, míg a Walker helyére kinézett Achraf Hakimi 24 éves.

Achraf Hakiminek (balra) alighanem több sikerélménye lenne Manchesterben, mint eddig volt Párizsban Forrás: KMSP via AFP/KMSP/Hervio Jean-Marie

Utóbbi, a szélső védőként és szélső támadóként is bevethető marokkói klasszis lenne a nyár egyik nagy fogása. A játékosért 2021 nyarán a Paris Saint-Germain 68 millió eurót fizetett az olasz Internek, és az elmúlt két idényben 80 mérkőzésen 9 gólt lőtt és 13 gólpasszt adott. Az pedig, hogy 2026. június 30-ig szól a szerződése, aligha zavar bárkit is Manchesterben, 70-80 millió eurót gond nélkül ki tudnak érte fizetni. Ráadásul a City most már villoghat a BL-trófeával is, míg a PSG-nek az idei szezonban is be kellett érnie egy francia bajnoki címmel.

Hakimi megszerzése továbbá zárójelbe tenné a Declan Rice-ért folytatott versenyfutást is, a 24 éves angol válogatott védő így már nyugodtan mehetne az Arsenalhoz.