Újabb rangos elismerést kapott a Manchester City BL-győztes sztárfocistája

young adult celebrate Kleding volwassen Seizoen Competitie mannen voetbal Atleet Kampioenschap finale voetbalspeler Actie speler Focus Op Voorgrond Vatreni van de taille omhoog 2022/2023 La Furia Roja Kockasti La Selección en La Roja Clothing Competition
ROTTERDAM - Rodrigo Hernandez of Spain kisses the Nations League trophy during the UEFA Nations League final match between Croatia and Spain at Feyenoord Stadion de Kuip on June 18, 2023 in Rotterdam, Netherlands. ANP | Hollandse Hoogte | MAURICE VAN STEEN netherlands out - belgium out (Photo by MAURICE VAN STEEN / ANP MAG / ANP via AFP)
Vágólapra másolva!
Rodrit, a spanyol válogatott középpályását választották a labdarúgó Nemzetek Ligája vasárnapi esti döntőjének legjobbjává.

Az európai szövetség honlapja szerint a Manchester City 26 éves középpályásnak bő egy héten belül ez már a harmadik hasonló elismerésre, ugyanis a június 10-én rendezett isztambuli Bajnokok Ligája-döntőben is megkapta a legjobbnak járó különdíjat, mivel

az ő gólja döntötte el az Internazionale elleni összecsapást, valamint később a szezon futballistájának is megválasztották a BL-ben.

A spanyolok vasárnap este a rotterdami De Kuip Stadionban gól nélküli döntetlen után tizenegyes-párbajban győzték le a világbajnoki bronzérmes horvátokat, Rodri is értékesítette a maga büntetőjét.
Érdekesség, hogy a spanyolok a legutóbb húsz Nemzetek Ligája-meccsükből mindössze második alkalommal maradtak gól nélkül, akárcsak a horvátok 16 találkozón.

A francia után a spanyol lett a második válogatott, amely a korábbi világ- és Európa-bajnoki címei mellé begyűjtötte a Nemzetek Ligája-trófeát is.

A Nemzetek Ligája-győztes spanyol válogatott Forrás: AFP/John Thys

A horvátok a legutóbbi két világbajnokságon, a 2021-es Európa-bajnokságon, valamint most a Nemzetek Ligájában összesen nyolcszor túlóráztak, és ezekből kétszer kerültek ki vesztesen, mindkét alkalommal a spanyolokkal szemben: most és a részben budapesti kontinensviadal nyolcaddöntőjében.