Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Bombaigazolás: az Arsenal bejelentette a BL-győztes támadó érkezését

Az Arsenal leigazolta a Chelsea BL-győztes támadóját, a német válogatott Kai Havertzet
Vágólapra másolva!
A Premier League-ben szereplő Arsenal leigazolta a Chelsea BL-győztes támadóját, a német válogatott Kai Havertzet.

Havertz 2020 nyarán a Bayer Leverkusentől került a Chelsea-hez, amely 90 millió fontot fizetett a korszakos tehetségnek tartott támadóért. A 24 éves játékos 139 meccsen lépett pályára a Chelsea színeiben, 32 gólt gólt és 15 gólpasszt adott.

Az Arsenal 70 millió eurót fizetett a német válogatott játékosért, aki a 2020/21-es szezonban a megnyerte a Bajnokok Ligáját a Chelsea-vel, a Manchester City elleni döntőben pedig ő lőtte a találkozó egyetlen gólját.

„Kai érkezésével izgalmas játékossal egészül ki a csapatunk, aki nagyszerű minőséget és sokoldalúságot fog hozni a támadójátékunkba.

Tapasztalt, 24 éves játékosként a szerződtetése egy újabb fontos lépést jelent az Arsenalnál lévő tehetséges játékosok fiatal magjának megerősítésében.

Alig várjuk, hogy együtt dolgozhassunk vele" – nyilatkozta az átigazolásról Edu Gaspar, az Arsenal sportigazgatója.

Mikel Arteta, az Arsenal menedzsere azt mondta, hogy Havertz csúcsminőségű, sokoldalú és nagyon intelligens játékos, aki hatalmas pluszt fog hozni a csapat középpályájára.

„Ez egy nagyon nagy múltú klub, remélem, hogy sok mindent elérhetünk.

A célunk az, hogy trófeákat nyerjünk, és én mindent megteszek, hogy ezt elérjük a szurkolók és a klub mindenki számára. Már alig várom, hogy találkozzak a csapattársaimmal és a stábbal, amikor visszatérünk az előszezonra" – nyilatkozta Kai Havertz, aki az észak-londoni csapatban is 29-es mezszámmal fog futballozni.

Mindent egy helyen az Eb-ről