Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
A szaúdi labdarúgó-bajnokságban szereplő Al-Ahli bejelentette, hogy megszerezte a Chelsea szenegáli kapusát, Édouard Mendyt, ezzel újabb BL-győztes sztárfocista igazolt Szaúd-Arábiába.

Mendy 2020 nyarán a Rennes csapatától 24 millió euróért igazolt a Chelsea-be. A szenegáli kapus 105 mérkőzésen védett a londoni csapatban, ezekből 49-et hozott le bekapott gól nélkül.

Édouard Mendy három évet töltött a Chelsea-nél Forrás: AFP/Michael Steele

Mendy 2021-ben Bajnokok Ligáját nyert a Chelsea-vel, a szezon végén pedig a sorozat legjobb kapusának is megválasztották. Ezt követően a szenegáli kapus 2022-ben európai Szuperkupát és klubvilágbajnokságot nyert a londoni csapattal.

A közel-keleti Al-Ahli 18,5 millió eurót fizetett a 31 éves kapusért, aki így a Chelsea ötödik távozója a nyári átigazolási időszakban.

Korábban már eldőlt, hogy Mateo Kovačić a Manchester Cityhez igazol, a szenegáli Kalidou Koulibaly a szaúdi Al-Hilal csapatához került, a francia N'Golo Kanté szintén Szaúd-Arábiába, az Al-Ittihaddal kötött szerződést, míg a francia Tiemoué Bakayokónak lejárt a szerződése és egyelőre nem talált magának új klubot.

Mindent egy helyen az Eb-ről