Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Nyers István nyomában az Inter győztes góljának szerzője

fbl Horizontal
Inter Milan's Argentinian forward Lautaro Martinez (C) celebrates after opening the scoring during the UEFA Champions League semi-final second leg football match between Inter Milan and AC Milan on May 16, 2023 at tyhe Giuseppe-Meazza (San Siro) stadium in Milan. (Photo by Marco BERTORELLO / AFP)
Vágólapra másolva!
A labdarúgó Bajnokok Ligája keddi elődöntőjében a milánói derbit eldöntő Lautaro Martínez az Internazionale történetének harmadik legeredményesebb játékosa lett a Milan elleni összecsapásokat figyelembe véve.

A statisztikákkal foglalkozó Gracenote elemzése szerint az argentin világbajnok csatárnak ez volt a nyolcadik derbiken szerzett találata, az Inter történetében ennél csak a magyar Nyers István (11) és a milánói stadion névadója, Giuseppe Meazza (12) eredményesebb.

Az Inter ebben a szezonban már a negyedik alkalommal győzte le városi riválisát, erre korábban csak egyszer, az 1973/74-es szezonban volt képes.

A kék-feketék a mostani BL-szezon egyenes kieséses szakaszában ötödik meccsüket hozták le kapott gól nélkül, az olasz csapatok közül erre csak a Juventus volt képes a 2016/17-es idényben, míg a rekordot az Arsenal tartja, amely a 2005/06-os kiírásban hat találkozón védekezett hibátlanul.

A kedd esti volt a mostani BL-szezon legkeményebb ütközete, a találkozó 37 szabálytalanságot hozott.

Az Inter kettős győzelemmel nyerte az elődöntős párharcot, így 2010-es győzelme után először játszik döntőt, amelyet június 10-én, Isztambulban rendeznek.

Mindent egy helyen az Eb-ről