Vágólapra másolva!
Sajtóhírek szerint Jose Mourinho közel áll ahhoz, hogy a következő idénytől ő legyen a Paris Saint-Germain vezetőedzője. Az AS Roma jelenlegi edzőjét állítólag érdekli a párizsi klub ajánlata, emiatt az ügynöke, Jorge Mendes már előrehaladott a tárgyalásokat folytat az átigazolásról.

Már hetek óta szólnak a hírek arról, hogy a PSG-nél új edzőt keresnek Christophe Galtier helyére, és úgy tűnik, már meg is találták az utódját. A francia RMC Sport információi szerint a Paris Saint-Germain vezetősége előrehaladott tárgyalásokat folytat az AS Romát irányító José Mourinhóval, hogy a portugál szakember a következő szezontól átvegye a francia fővárosi csapat vezetését.

José Mourinho Rómából Párizsba kerülhet Forrás: NurPhoto via AFP/Giuseppe Maffia/NurPhoto/Giuseppe Maffia

A lap kiemeli, hogy a PSG sportigazgatója, a szintén portugál Luis Campos régóta jó viszonyt ápol Mourinhóval és meg van arról győződve, hogy honfitársa lenne a legmegfelelőbb ember a posztra, mert össze tudná rázni a gyakran széthúzó sztárcsapatot. Ehhez elsősorban Mourinhót kellene meggyőzni, aki állítólag jól érzi magát Rómában, emiatt néhány hete a Chelsea ajánlatát is visszautasította, mert új, az ambícióihoz közelebbi csapatot szeretne találni. A hírek szerint a PSG megkeresése tetszett a portugál mesternek, ám a megszerzése nem lesz egyszerű, mivel 2024-ig köti szerződés az olasz csapathoz.

Mourinhón kívül egyébként a párizsi klub Thiago Mottával és a Bayern Münchentől kirúgott Julian Nagelsmannal is tárgyalt már az elmúlt hetekben.