Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
A három magyar válogatott focistát is foglalkoztató RB Leipzig 5-1-re kiütötte Sallai Roland csapatát, a Freiburgot a Német Kupa elődöntőjében. A lipcseiek már az első félidő után négygólos előnyben voltak, Szoboszlai Diminik pedig két találattal vette ki a részét a sikerből.

A szűk negyedóra után már két góllal vezetett a lipcsei csapat, a 13. percben Dani Olmo lőtt majd, majd a spanyol egy perccel később gólpasszt adott Henrichsnek.

Dani Olmo aztán nem sokkal később Szoboszlaival játszott össze a kapu előterénél, a magyar válogatott csapatkapitánya pedig a parádés összjáték után higgadtan lőtt a kapuba.

Szoboszlai duplázni tudott a Német Kupában, döntős a Lipcse Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Marijan Murat

Dani Olmo ezt követően sem állt le a gólpasszok kiosztásában, a szünet előtt Christopher Nkunkut hozta ziccerbe, a francia pedig megszerezte a lipcseiek negyedik gólját, amivel végképp eldöntötte a továbbjutás kérdését.

A második félidőben már három magyar válogatott játékos volt a pályán, miután Sallai Roland csereként beállt. A Freiburg támadója rendkívül agilisen szállt be, az 58. percben éppen Sallait rántotta le Gvardiol a tizenhatos előtt, amiért a horvát védőt kiállította a játékvezető. A második félidőben tapintható volt a hazaiak feszültsége, ami a szurkolókra is átragadt, akik közül többen megdobálták az előttük melegítő lipcsei cserejátékosokat, miután a 68. percben kedvenceik támadásának Willi Orbán önfeláldozó szerelése vetett véget, és a magyar válogatott védőnek odalépő freiburgi Lukas Kubler lökdösődni kezdett a Leipzig kapusával, a sérült Gulácsi Pétert helyettesítő Janis Blaswichhel.

A második félidőben tapintható volt a feszültség Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Marijan Murat

A 75. percben Sallai passza után Gregoritsch szépített, de a vendégeknek sok okuk nem lehetett az örömre, ugyanis a ráadás utolsó perceiben Szoboszlai tizenegyesből állította be a végeredményt.

Szoboszlai szezonbeli hatodik és hetedik gólját jegyezte a meccsen, négy Bundesliga- és egy BL-gól mellett már két gólos a Német Kupában.

A címvédőnél Szoboszlai mellett Orbán is végigjátszotta a meccset.

Sikerével a Lipcse öt éven belül negyedszer jutott a Német Kupa döntőjébe. A Leipzig a június 3-i berlini döntőben a VfB Stuttgart és az Eintracht Frankfurt szerdai összecsapásának továbbjutójával találkozik.

Mindent egy helyen az Eb-ről