Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Élő:

Több mint húsz éve volt utoljára ilyen mély gödörben a Paris Saint-Germain

Horizontal
Paris Saint-Germain's French head coach Christophe Galtier (R) speaks wiuth Paris Saint-Germain's French forward Kylian Mbappe during the French L1 football match between Paris Saint-Germain (PSG) and Stade Rennais FC at The Parc des Princes Stadium in Paris on March 19, 2023. (Photo by FRANCK FIFE / AFP)
Vágólapra másolva!
Utoljára 2001-ben produkált olyan rossz sorozatot a Paris Saint-Germain, mint amilyen szériában most van a párizsi sztárcsapat.

Hiába Lionel Messi, Kylian Mbappé, Neymar és megannyi sztár a keretben, valami nem stimmel a Paris Saint-Germainnél, ezt mindenki látja. A csapat ugyan vezeti a bajnokságot, de kilenc fordulóval a zárás előtt szokatlanul kevés, mindössze hat pont az előnye a Lens-nal szemben. Két fordulóval ezelőtt ez még 12 pont volt, csakhogy azóta a Rennes-től és a Lyontól is kikapott a csapat, mindkétszer hazai pályán. Ráadásul a PSG már a Francia Kupából és a Bajnokok Ligájából is kiesett.

Kylian Mbappé (balra) és Christophe Galtier edző sem lehet maradéktalanul boldog Forrás: AFP/Franck Fife

Az Opta statisztikái szerint utóbbi 18 meccséből a hétvégi Lyon elleni kudarccal együtt már 8-at veszített el a csapat, ilyen sorozatra - azaz 18 meccs alatt 8 vereség - utoljára 2001-ben volt példa a PSG háza táján, akkor 18/9 volt a mutató. A 2000-2001-es szezonban a párizsiak 34 meccsen csupán 44 pontot gyűjtöttek, amivel a 9. helyen zárták a bajnokságot.

Mindent egy helyen az Eb-ről