Vágólapra másolva!
17 év után újra három olasz csapat - AC Milan, Internazionale, Napol - is ott van a legjobb nyolc között a Bajnokok Ligájában. Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya pedig ennek aprópóján beszélt az esélyekről.

Már csak nyolc csapat van versenyben a végső győzelemért a BL-ben. Kedden Benfica-Internazionale és Manchester City-Bayern München találkozókat rendeznek, szerdán az AC Milan a Napolit, a Real Madrid pedig a Chelsea-t fogadja.

Az egyik legnagyobb meglepetést az olasz futball okozta, ugyanis három együttesük még mindig talpon van, erre legutóbb 17 évvel ezelőtt, 2006-ban volt példa,

akkor az Inter, a Juventus és a Milan képviselte Olaszországot.

Marco Rossi a Napolinak szurkol a BL-ben Fotó: Csudai Sándor - Origo

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi a Ripostnak elárulta, ez nem feltétlen egy földtől elrugaszkodott eredmény a helyi labdarúgás életében.

– kezdte Marco Rossi. „Miután nem sikerült az olaszoknak a világbajnokságra való kijutás, elképesztő sokat hallottam, hogy mennyire rossz az olasz válogatott, mennyire rosszak az olasz klubok stb., stb.. Most pedig három olasz csapat bent van a legjobb nyolc között a Bajnokok Ligájában. Az olasz bajnokság még mindig az egyik legjobb Európában, a második-harmadik hely környékén lehet."

Rossi azt is elmondta, hogy az olaszok szövetségi kapitánya, Roberto Mancini még a nehezebb időkben is 50 kiváló játékosra számíthat minden egyes válogatott szereplés alkalmával. Az 58 éves szakember arról is mesélt, hogy melyik olasz csapatért van jelenleg a leginkább oda.

"Ebben a szezonban a Napoli fantasztikus stílusú futballt mutat be. Talán azt is megkockáztatom, hogy a legjobbat Európában a Manchester City mellett.

Hogy őszinte legyek, én a Napolinak fogok szurkolni a BL-ben már csak azért is, mert ha nem ezt mondom, akkor Olaszországban keresztre feszítenek (a mester Nápoly egyik külvárosában lakik)"

– vallott Marco Rossi.

A Napoli fantasztikusan szerepel Forrás: AFP/Filippo Monteforte

A szakember egy gondolat erejéig a magyar csapatok helyzetére is kitért: „Reménykedek abban, hogy a jövőben Magyarország is több olyan klubot tud felmutatni, amelyek képesek a nemzetközi szinten teljesíteni."