A 95. percben lőtt tizenegyesgól után elszabadultak az indulatok a Juventus és az Inter rangadóján

fbl Horizontal
Inter Milan’s defender Francesco Acerbi from Italy (L) fights for the ball with Juventus’ forward Dusan Vlahovic from Serbia during the Italian Cup semi-final first leg football match between Juventus and Inter Milan on April 4 2023 at the "Allianz Stadium" in Turin. (Photo by Marco BERTORELLO / AFP)
Vágólapra másolva!
A labdarúgó Olasz Kupa elődöntőjének első mérkőzésén a tavalyi döntős Juventus hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a címvédő Internazionale ellen.

A mérkőzés a hajráig csak kisebb helyzeteket, és milánói mezőnyfölényt hozott, aztán az utolsó 15 percre teljesen felpörögtek az események. Előbb Juan Cuadrado a 83. percben vezetést szerzett a Juventusnak, majd miután úgy tűnt, ez volt az egyetlen gól a mérkőzésen, a hosszabbításban Bremer kezezése miatt büntetőhöz jutott az Inter.

Már a tizenegyes elvégzése előtt is megrohamozták a játékvezetőt a torinóiak, ám miután Romelu Lukaku értékesítette a büntetőt, teljes fejetlenség alakult ki a pályán.

A pályán előbb Lukaku kezdett kakaskodni Cuadradóval, amiért előbbit kiállították, utóbbit sárgával figyelmeztették, majd

a lefújás után Samir Handanovic, az Inter kapusa akaszkodott össze a kolumbiai szélsővel, vitájukat pedig a játékvezető piros lappal zárta le.

Az előző kiírásban az Inter és a Juve játszotta a döntőt, melyet a milánói csapat nyert meg hosszabbítás után 4-2-re.

A párharc visszavágóját április 26-án rendezik. A másik ágon a Cremonese és a Fiorentina csap össze, először szerdán, majd április 27-én. A finálét május 24-én rendezik Rómában.

Olasz Kupa, elődöntő, 1. mérkőzés:
Juventus – Internazionale 1-1 (0-0)