Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A Diósgyőr sima győzelemmel ünnepelte az NB II-es bajnoki címet

Lukács Dániel a 18. gólját lőtte az idei szezonban
Vágólapra másolva!
A labdarúgó Merkantil Bank Liga 35. fordulójában az MTK döntetlenje miatt a Diósgyőr már bajnokként fogadta a Csákvár csapatát, és könnyed 3-1-es győzelmet aratott.

A már biztos feljutó diósgyőriek a forduló előtt még abban a hitben készültek, hogy a pályán harcolhatják ki a bajnoki címet, azonban az MTK Ajka elleni döntetlenjével már a találkozó előtt biztossá vált az NB II-es bajnoki címük.

Remek hangulatban indult a találkozó, a miskolci csapat játékosai önkívületben futballoztak, és már a harmadik percben megszerezték a vezetést, amikor egy szabadrúgás után a hosszún érkező Jérémie Obounet közelről a kapuba lőtt. Tíz perc múlva újabb góllal folytatódott a diósgyőri örömünnep. Obounet adott jó ütemű labdát a leshatáron kiugró Lukács Dániel elé, aki a kapuba lőtt a kimozduló Auerbach Martin alatt.

Lukács Dániel a 18. gólját lőtte az idei szezonban Forrás: dvtk.eu

A 18. percben aztán eldöntötték a meccset a diósgyőriek. Lukács futott el a bal oldalon, a középre nyesett labdájára Cseke Benjámin érkezett, aki hét méterről a léc alá fejelt. A 26. percben aztán összejött a szépítés a Csákvárnak. Ominger Gergő szöglete után Vaskó Tamás fejelte kapura, a labda a diósgyőri Holdampf Gergő fejét érintve a bal felső sarokban kötött ki.

A folytatásban a Diósgyőr gálaelőadást tartott, futószalagon jöttek a helyzetek, de nem akart megszületni az újabb gól, pedig vagy még fél tucat eshetett volna. Ennek ellenére a Diósgyőr-szurkolók remekül szórakoztak, és győzelemmel ünnepelték, hogy csapatuk két év után visszajutott az első osztályba.

Merkantil Bank Liga NB II, 35. forduló:
Diósgyőri VTK-Aqvital FC Csákvár 3-1 (3-1)
MTK Budapest-FC Ajka 1-1 (1-0)
Szeged-Csanád Grosics Akadémia - Kolorcity Kazincbarcika SC 1-0 (0-0)
Gyirmót FC Győr-Pécsi MFC 0-0
Szentlőrinc-Tiszakécskei LC 3-2 (1-1)
Dorogi FC-Soroksár SC 0-3 (0-1)
Békéscsaba 1912 Előre-BFC Siófok 2-2 (2-1)
Credobus Mosonmagyaróvár-ETO FC Győr 0-0
HR-Rent Kozármisleny - Nyíregyháza Spartacus FC 0-2 (0-0)
Budafoki MTE-Szombathelyi Haladás 1-0 (0-0)

Mindent egy helyen az Eb-ről