Majdnem meghalt a focista, miután kipróbálta Cristiano Ronaldo diétáját

PAULISTA 2023, CORINTHIANS X PALMEIRAS 15194 Horizontal
SP - Sao Paulo - 02/16/2023 - PAULISTA 2023, CORINTHIANS VS PALMEIRAS - Gabriel Menino, a Palmeiras player, regrets a missed chance during a match against Corinthians at the Arena Corinthians stadium for the 2023 Paulista championship. Photo: Ettore Chiereguini/AGIF (Photo by Ettore Chiereguini / AGIF / AGIF via AFP)
Vágólapra másolva!
A brazil Palmeiras futballistája, Gabriel Menino nem rég elárulta, hogy az előző szezonban kipróbálta Cristiano Ronaldo híres diétáját, ám nem éppen úgy alakultak a dolgok, ahogyan azt képzelte.

Cristiano Ronaldóról köztudott, hogy nagyon odafigyel az egészségére, és régóta hangoztatja, hogy a helyes táplálkozás nélkülözhetetlen ahhoz, hogy mindig csúcsformában legyen. A portugál klasszis emiatt már hosszú ideje szigorú diétát követ, melynek részeként napi hatszor étkezik, rengeteg fehérjét fogyaszt, és kerüli a szénsavas-, és alkoholos italokat.

Cristiano Ronaldo 38 évesen is kirobbanó formában van Forrás: Anadolu Agency via AFP/2023 Anadolu Agency/Al Nassr Club Of Saudi Arabia

Gabriel Menino is megpróbálkozott ezzel a szigorú diétával még a 2021/22-es idényben, hogy elérje a lehető legjobb erőnléti szintjét, mivel a saját posztján csak a harmadik opció volt Abel Ferreira vezetőedzőnél. A kímélő étrend azonban éppen ellenkező hatást váltott ki nála.

"A diéta így nézett ki: reggelire egy tojás és táplálékkiegészítők. Az edzés előtt újra táplálékkiegészítők. Ebédre hal és saláta. Az uzsonna: még több táplálékkiegészítő. Vacsorára ismét hal és saláta. Lefekvés előtt: táplálékkiegészítők" – részletezte az étrendet a brazil játékos, aki már az első meccsen érezte, hogy ezt nem neki találták ki.

Gabriel Menino kipróbálta Ronaldo diétáját, úgy érezte, meg fog halni Forrás: AGIF via AFP/Marcello Zambrana/AGIF/Marcello Zambrana

"Elkezdtem a diétát, ám másnap mindkét jobbhátvéd megsérült, így nekem kellett játszanom. Már a bemelegítésnél csak arra tudtam gondolni, hogy meg fogok halni. Elkezdődött a mérkőzés és öt perc után le kellett cserélni, mert nem bírtam futni"

A 22 éves játékos kétszer nyert Libertadores-kupát és egyszer brazil bajnokságot a Palmeiras csapatával.