Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Mbappé az utolsó percben mentette meg a PSG-t a szégyentől

fbl Horizontal
Paris Saint-Germain's French forward Kylian Mbappe (L) fights for the ball with Brest's Algerian midfielder Haris Belkebla during the French L1 football match between Stade Brestois 29 (Brest) and Paris Saint-Germain FC at Stade Francis-Le Ble in Brest, western France on March 11, 2023. (Photo by FRED TANNEAU / AFP)
Vágólapra másolva!
A Paris Saint-Germain a hétközi BL-kudarc után kis híján a bajnokságban is lebőgött, de az utolsó percben Kylian Mbappé és a videobíró megmentette őket.

A fővárosi sztárcsapat a sérült Neymar hiányában a Soler, Mbappé Messi támadósorral kezdte a Brest elleni mérkőzést, és előbbi, azaz a spanyol szélső góljával a 37. percben meg is szerezte a vezetést. Szünetre azonban döntetlennel mentek a csapatok, miután a 43. percben Franck Honorat góljával egyenlítettek a hazaiak.

A második félidőben óriási fölényben játszott a PSG, de hiába volt a rengeteg kapura lövés (a meccs végére 17-ig jutottak), a győztes gólt csak a 90. percben tudták megszerezni, miután a félpályáról indulva belőtte a ziccert, a játékvezető pedig videózás után megadta a gólt.

Eredmény, Ligue 1, 27. forduló:
Brest - Paris Saint-Germain 1-2 (1-1)

A tabella élcsoportja: 1. PSG 66 pont, 2. Olympique Marseille 55 (26 mérkőzés), 3. AS Monaco 51 (26 mérkőzés)

Mindent egy helyen az Eb-ről