Vágólapra másolva!
A szombati nap rendkívül eseménydúsra sikeredett a sport világában, különösen a Premier League-ben voltak hatalmas drámák, de a labdarúgó OTP Bank Ligában is születtek meglepő eredmények.

A listavezető Arsenal három nyeretlen meccs után a hosszabbításban harcolta ki a győzelmet az Aston Villa otthonában. Mindezt úgy, hogy birminghami csapata kapusának, az argentin világbajnok Emiliano Martíneznek a balszerencsés mozdulata kellett az Ágyúsok győzelméhez. A világ összes pénzét is elköltő Chelsea ezúttal a tökutolsó Southamptontól kapott ki, míg a címvédő Manchester City a Nottingham Forest ellen nem tudott nyerni. A Real Madrid elleni BL-meccsre készülő Liverpool viszont úgy tűnik, magára talált. Jürgen Klopp csapata ezúttal a negyedik Newcastle United otthonában nyert, ezzel megszakítva Eddie Howe együttesének 17 meccse tartó veretlenségi sorozatát. A találkozót egyébként a Newcastle a 22. perctől kezdve emberhátrányban játszotta le az angol válogatott kapus, Nick Pope elképesztő kiállítása után.

Nick Pope kétségbeesett mentése Mohamed Szalah elől Forrás: AFP/Oli Scarff

Az OTP Bank Liga mérkőzései után is van miről beszélni. A kedden kinevezett Bognár György vereséggel tért vissza Paksra, a címvédő és listavezető Ferencváros pedig nem tudota legyőzni a Groupama Arénában a bajnokság csodacsapatát, az újonc Kecskemétet.

A tüdőgyulladás szövődményei miatt minden végtagján amputált Roman Kosztomarovot minél hamarabb meg kellene műteni, ám a jelenlegi állapotában ez nem megvalósítható. A korábbi műkorcsolyázóról nemrég még az a hír jelent meg, hogy javultak a vesefunkciói, és már nem kell lélegeztetőgépen tartani, de még mindig nem kapcsolták le a gépről a túl nagy kockázat miatt.

Új fejleményei vannak a december 29-én, Budapesten utcai verekedésbe került korábbi magyar válogatott labdarúgó, Szalai Ádám ügyében zajló nyomozásnak. Egy férfi azt állította, hogy a példaképének tartott focista, Szalai Ádám megrúgta őt. A játékos akkor azt mondta, csak a testvérét védte meg, akit részeg fiatalok inzultáltak. A megrúgott fiatal férfi nem tagadta, hogy aznap este többet ittak a kelleténél, ugyanakkor feljelentést tett a rendőrségen.

Megtalálták Christian Atsu holttestét Forrás: NurPhoto via AFP/MI News/NurPhoto/Mi News

Meghalt Christian Atsu, a török bajnokságtól visszalépő Hatayspor focistája, aki a múlt hétfői törökországi földrengés során tűnt el.A Porto, a Chelsea és a Newcastle korábbi játékosáról még múlt héten felröppentek a hírek, hogy élve kihúzták a romok alól, ám ez később az ügynöke által kiderült, hogy nem volt igaz.

Atsu halála azért is megrázó, mert kiderült, hogy február 5-én, vasárnap estére volt repülőjegye Franciaországba. Aznap délután azonban Atsu még játéklehetőséget kapott, és a 82. percben csereként beállt, majd a 97. percben győztes gólt lőtt a Kasimpasa elleni bajnokin. Ezután olyan boldog és elégedett volt, hogy este inkább maradt Törökországban a csapattársaival, és nem szállt fel a repülőgépre. Másnap hajnalban pedig bekövetkezett a katasztrófa.

Neymar imád szórakozni Forrás: AFP/Zakaria Abdelkafi

Ismét címlapokra került Neymar, aki az utóbbi hetekben a játéka helyett ismét a magánéletével hívta fel magára a figyelmet. A világ legdrágább focistájáról ezúttal az derült ki, hogy a brazil röplabdás testvérpárt, Key Alvest és Keyt Alvest próbálta elcsábítani egy édeshármasra.