Eb-n a női kosarasok, Dárdai-gól a Herthában, tragédiák a focipályán

Hertha BSC - Bor. Mönchengladbach Sports Bundesliga soccer Horizontal GESTURES
12 February 2023, Berlin: Soccer: Bundesliga, Hertha BSC - Borussia Mönchengladbach, Matchday 20, Olympiastadion, Hertha's Marton Dardai applauds after a successful action. Photo: Soeren Stache/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the requirements of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. (Photo by SOEREN STACHE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Nem egy csendes vasárnapot hagytunk magunk mögött, az már biztos, hiszen számtalan érdekes, örömteli, vagy éppen tragikus hírről kellett beszámolnunk. Mutatjuk a legfontosabbakat ezek közül.

Mindenképpen örömteli, hogy ismét kijutott az Európa-bajnokságra a magyar női kosárlabda-válogatott, amelyik ránézésre magabiztosan győzte le Romániát a selejtezősorozat utolsó mérkőzésén Diósgyőrben. Az viszont kicsit bosszantó, hogy ezt a győzelmet helyenként kimondottan rossz játékkal érte el egy gyengécske ellenféllel szemben.

Régen tapsolhattak a Hertha-drukkerek magyar, sőt Dárdai-gólnak, de azok után, hogy 2009. februárjában az azóta kétszer is a csapatot irányító Dárdai Pál meglőtte utolsó gólját a Borussia Mönchengladbach ellen, vasárnap délután Márton fia is betalált a csikók kapujába. Nem is akármekkora gól volt!

Kiesési rangadót rendeztek az NB I-ben, a Vasas-Újpest meccsen ha a játékosok nem is mindig ügyeskedtek, a drukkerek viszont kitettek magukért.

Sajnos két tragikus halálesetről is hírt kellett adnunk. Belgiumban a pályán halt meg egy kapus, míg egy 26 éves magyar játékos vélhetően tragikus baleset áldozata lett.