Vágólapra másolva!
A pénzügyi fair play szabályainak megszegésével vádolt Manchester Cityt egy olyan sztárügyvéd védi, akinek az óradíja meghaladja a kétmillió forintot. Ez az összeg még annál is magasabb, mint amennyit a csapat legjobb focistája, Kevin De Bruyne keres a klubnál.

A Manchester City jogi csapata azonnal reagált, miután a Premier League hivatalos szervezete szponzori szerződések túlárazásával, továbbá a játékosok és az edzők fizetésének meghamisításával gyanúsította meg. A hírek szerint a klubnál már hosszú ideje tudták, hogy előbb-utóbb bíróság elé citálják az egyesületet, ezért a háttérben már megtörténtek a szükséges előkészületek, noha az időzítés még a vezetőséget is meglepte.

A vg.hu megírta, hogy a perben

Pep Guardiola csapatának a védelmét ezúttal is a 66 éves Lord Pannick látja el, akinek az óradíja ötezer font (2,17 millió forint) körül mozog, egyheti munkáért átlagosan négyszázezer fontot (173,29 millió forint) kap,

ráadásul akkor is számláz, ha el sem megy a tárgyalásra. Az oxfordi diplomával rendelkező Pannick szolgáltatásait harmadszor veszik igénybe a Citynél, 2020-ban az UEFA, majd egy évre rá a PL ellen is ő képviselte a klubot, amely megúszta egy 10 millió eurós büntetéssel, amiért nem működött együtt az UEFA-val a vizsgálat során.

Állítólag hét évvel ezelőtt Pannick - aki az Egyesült Királyság bukott miniszterelnökét, Boris Johnsont is képviselte - el sem ment egy kétnapos tárgyalásra,

mégis kiszámlázott érte több mint 400 ezer fontot (176 millió forint), majd kolléganője, aki vele ellentétben megjelent, hozzácsapott a számlához újabb 228 ezret (98 millió forint).

Összehasonlításképpen érdemes megjegyezni, hogy a Manchester City legjobban kereső játékosa, a belga középpályás, Kevin De Bruyne 400 ezer fontot tesz zsebre hetente -

ezt az összeget a sztárügyvéd akár kevesebb mint 48 óra alatt is megkeresheti.

A rekordot egyébként nem Pannick, hanem továbbra is a Chelsea korábbi orosz tulajdonosát, Roman Abramovicsot védő Lord Sumption tartja, aki 10 hónapon keresztül napi 40 ezer fontért (17,33 millió forint) végezte a munkáját, majd végül nyolcmillió fontos (3,47 milliárd forint) végszámlát nyújtott be.