Elképesztő döntés született a magyar játékosok meggyalázása miatt félbeszakadt focimeccsről

Sepsi OSk,
A vendég FCU Craiova szurkolói magyarellenes rigmusokat kiabáltak végig a találkozón, a játékvezető beszüntette a meccset
Vágólapra másolva!
A Sepsi OSK-nak ítélte a botrányos körülmények között idő előtt befejeződött FCU Craiova elleni labdarúgó bajnoki találkozó pontjait a román szövetség illetékes bizottsága, de a Sepsit is megbüntette – írta a Magyar Nemzet.

A január 29-ei találkozót alig 25 percig után a vendégszurkolók magyarellenes rigmusai miatt Florin Chivulete játékvezető végleg félbeszakította.

Hasonló gyűlölködésre korábban is többször volt példa, ám a román futball történetében ez volt az első, ilyen következményekkel járó eset. Az egyértelműen fogalmazó jogszabály ellenére a szövetség illetékes bizottsága csak harmadik nekifutásra hozta meg a döntést.

A Román Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága szerdán emiatt

3-0-s gólkülönbséggel a székelyföldi csapatnak ítélte a három pontot, ugyanakkor a Sepsi csapatát 25 ezer lejre (5100 euróra) megbüntette a rendezési hiányosságokért.

A craiovai klub az elmúlt hetekben próbálta eltussolni az ügyet arra hivatkozva, hogy a FCU semmiféle szurkolóutaztatást nem szervezett Háromszékre, következésképpen nem vállalt ez irányú felelősséget sem. Így szerintük a mérkőzés győztesének járó három pontot az FCU-nak kellene odaítélni a házigazdák súlyos szervezési hiányosságai okán, akik nem toloncoltatták ki a hőzöngő szurkolókat – de legalábbis nézők nélkül folytatni a találkozót a megszakítás pillanatától.

A vendég FCU Craiova szurkolói magyarellenes rigmusokat kiabáltak végig a találkozón, a játékvezető beszüntette a meccset Forrás: Sepsi OSK/Facebook

„Változatlanul vallom: annak a híve vagyok, hogy a mérkőzéseknek a pályán kell eldőlniük – kommentálta a döntést a Magyar Nemzetnek a háromszékiek klubelnöke, Diószegi László –, de ebben az esetben egyszerűen nem lehetett másként dönteni, annyira egyértelműen fogalmaz a szabályzat. Üdvözlöm tehát a döntést, hiszen megerősített a jogalkalmazásba vetett hitemben, még akkor is, ha

A gát azonban átszakadt, és ezt csak üdvözölni tudom."

A craiovaiak ezzel szemben a Nemzetközi Sportdöntőbírósághoz való fordulással fenyegetőznek.

„Ez egy csapat kivégzése – jelentette ki a FCU tulajdonosa, Adrian Mititelu. – Csak két dolog magyarázhatja ezt a hihetetlen döntést: vagy ilyen módon akarják rászorítani a szurkolótáborokat, hogy hagyjanak fel a rasszista, xenofób skandálásokkal, vagy

Ez a határozat csak fokozza a székelységgel szembeni gyűlöletet Romániában."

A fegyelmi döntést követően a Sepsi OSK megerősítette a felsőházi rájátszásra még jogot adó hatodik helyét a táblázaton, öt fordulóval az alapszakasz befejezése előtt négy pont a hetedik helyezettel szembeni előnye.