Dupla-kapufát is lőtt, de a Juventus sem tudott nyerni a Fradi lehetséges ellenfelei közül - videó

fbl Horizontal
Juventus' Italian coach Massimiliano Allegri reacts during the UEFA Europa League round of 32, first leg football match between Juventus FC and FC Nantes, on February 16, 2023 at the Juventus stadium in Turin. (Photo by Marco BERTORELLO / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Európa-liga nyolcaddöntős playoffjában a Juventus hazai pályán fogadta a francia Nantes csapatát és 1-1-es döntetlent ért el.

A Juventus Vlahovic gyors találatával már a 13. percben vezetést szerzett, de a második félidőben a 60. percben egy gyors kontra utáni góllal Blas révén egyenlített a Nantes.

A folytatásban hiába lőtt Chiesa egy dupla-kapufát, a Juve képtelen volt gólt szerezni és megnyerni a meccset.

Szintén nem várt eredménnyel zárult a Midtjylland portugáliai vendégjátéka, a Sporting Lisboa ugyanis csupán 1-1-es döntetlent ért el, ráadásul futnia kellett az eredmény után, és a 94. percben szerzett góllal dolgozta le hátrányát.

A Sevilla szinte már biztosan nyolcaddöntős, miután csütörtökön 3-0-ra verte otthon a holland PSV Eindhovent, a francia Monaco - amely a Ferencváros mögött lett csoportmásodik - pedig gólokban gazdag mérkőzésen került minimális előnybe a Bayer Leverkusennel szemben, melynek vendégeként 3-2-re győzött.

A visszavágókat egy hét múlva rendezik, a magyar bajnoki címvédő Ferencváros pedig csak a nyolcaddöntőben kapcsolódik majd be a küzdelembe, mivel ősszel a csoportja élén végzett, ezzel automatikusan a legjobb 16 közé jutott.

Eredmények, Eurpa-liga, a nyolcaddöntőbe jutásért, első meccs:

Juventus (olasz)–Nantes (francia) 1–1 (Valhovic 13., ill. Blas 60.)

Sporting CP (portugál)–Midtjylland (dán) 1–1 (Coates 90+4., ill. Asur 77.)

Bayer Leverkusen (német)–Monaco (francia) 2–3 (Diaby 48., Wirtz 59., ill. Hradecky 9. – öngól, Diatta 74., Disasi 90+2.)

Sevilla (spanyol)–PSV Eindhoven (holland) 3–0 (en-Nesziri 45+2., Ocampos 50., Gudelj 55.)