Vágólapra másolva!
A török labdarúgó-bajnokságban szereplő Hatayspor csapata bejelentette, hogy a február 6-án bekövetkezett 7,8-es erősségű földrengésben meghalt Taner Savut, a klub sportigazgatója.

Hatay a természeti katasztrófa által az egyik leginkább sújtott település. Mint ismert, szombaton holtan találták a Hatayspor ghánai válogatott focistáját, Christian Atsut, most pedig Taner Savut sportigazgatót sikerült azonosítani.

Atsunak a holttestét a keresési és mentési munkálatok során találták meg az összeomlott Rönesans Residence romjai között, míg Taner Savutról, aki ugyanabban az épületben tartózkodott, nem érkezett hír.

Hétfőn azt kiderült, hogy egy adanai kórházban van egy Savutra hasonlító személy, ezért Savut idősebb testvére, Ali Savut Adanába utazott és DNS-mintát adott. A DNS-vizsgálat után kiderült, hogy Taner Savut holtteste az Adana Városi Oktatási és Kutatási Kórházban van.

A fejlemények után a Hatayspor a hivatalos oldalán jelentette be a sportigazgató halálhírét.

„Mély fájdalommal éljük meg sportigazgatónk, Taner Savut elvesztését. Kegyelmet kívánunk neki a mindenható Allahtól és részvétet a családjának és szeretteinek. Nem fogunk elfelejteni téged Taner tanár úr. Legyen a helyed a mennyországban. Mindig a szívünkben leszel" - áll a Hatayspor közleményében.

Taner Savut holttestét a családja, és a csapat technikai igazgatója, Volkan Demirel fogják Adanámból átszállítani Izmirbe, a halott sportigazgató szülővárosába.

A megrázó események miatt a Hatayspor csapata február 9-én bejelentette, hogy nem lép pályára az idény hátralévő részében.

A február 6-án bekövetkezett 7,8-es erősségű földrengés csaknem 45 ezer ember halálát okozta Törökországban és Szíriában. A török hatóságok több mint 6000 utórengést mértek.