Vágólapra másolva!
A labdarúgó Merkantil Bank Ligában szereplő Diósgyőr a hivatalos honlapján tudatta, hogy leigazolta a Juventus 20 éves magyar kapusát, Senkó Zsombort.

A 20 éves Senkó Zsombor Zalaegerszegen kezdett focizni, majd 16 éves korában az Illés Akadémiától vásárolta meg játékjogát a Juventus. Miközben az olasz sztárcsapat utánpótlásában lépkedett előre, többször hívták az első csapat edzésére, ahol testközelből leshette el az olasz világbajnok Gianluigi Buffon és a lengyel válogatott Wojciech Szczęsny megoldásait.

A 196 centiméter magas kapus a 2021/2022-es szezonban hét meccsen védett az U19-es korosztály számára kiírt UEFA Youth League-ben, és főszerepet vállalt az elődöntőbe jutásban - többek között kivédte az utolsó 11-est az alkmaari fiatalok elleni büntetőpárbajban -, ami a klub legjobb teljesítménye ebben a sorozatban. Többek között az itt nyújtott teljesítményének köszönhetően az első csapat keretében is számításba vették, először a Napoli ellen ült le a kispadra.

A 20 éves Senkó Zsombor Diósgyőrben folytatja pályafutását Forrás: dvtk.eu

„Az egyeztetések alatt nagyon pozitív benyomásom alakult ki a klubról, és nagyon vonzó volt számomra szakmailag az ajánlat, amit a DVTK vezetői felvázoltak.

Úgy érzem, hogy jól döntöttem, izgatottan várom a felkészülést és a közös munkát. Szeretnék mielőbb játéklehetőséghez jutni, hogy megmutathassam, mire vagyok képes" - nyilatkozta Senkó Zsombor, aki az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokat követően aláírta szerződését, majd új társaival részt vett az egészségügyi és fizikai felmérésen.