Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A 100 éves édesanya, aki túlélte fia, Pelé halálát

Pelé édesanyjával
Vágólapra másolva!
A 82 éves korában meghalt háromszoros futballvilágbajnok, Pelé édesanyja túlélte fiát. Az 1923-ban született asszony jelenleg lányával, Maria Lúciával él Santosban, São Paulo tengerpartján.

Celeste Arantes do Nascimento 1923-ban született. Édesanyja (Pelé nagymamája) akkor halt meg, amikor tizedik gyermekének adott életet. A lányt ezért a nővére nevelte, aki meglehetősen szigorú volt. Gyerekkorában Celeste legnagyobb csínytevése az volt, hogy becsöngetett a szomszédok házában, és elmenekült.

Pelé ebben a posztban köszöntötte édesanyját, amikor az asszony betöltötte a 100. életévét:

Celeste Arantes do Nascimentónak összesen három gyermeke született: Edson Arantes do Nascimento (Pelé), Maria Lúcia do Nascimento Magalhães és Jair Arantes do Nascimento (Zoca).

Az O Globo újság információi szerint Celeste jelenleg lányával, Maria Lúciával lakik Santos (SP) településen, ahol Pelé labdarúgóként játszott és történelmet írt.

Pelé egy brazil kisvárosban, Bauruban tanult meg zoknilabdákkal játszani. Kezdetben a helyi amatőr csapatokban, földes pályákon játszott, és junior bajnokságot nyert. 1956-ban 15 éves volt, amikor a Santos csapatában kezdett játszani, és két évvel később ő volt a brazil csapat sztárja a svédországi világbajnokságon, ahol a brazilok első világbajnoki címüket nyerték meg.

Forrás

Mindent egy helyen az Eb-ről