Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Nagyon veszélyes, amit Kylian Mbappé csinál

2022-es labdarúgó-világbajnokság, 2022-es katari FIFA-világbajnokság, Katar, labdarúgás, futball, foci-vb, focivb2022, Döntő, finálé, Argentína-Franciaország, Argentína, Franciaország, 2022.12.18.
LUSAIL CITY, QATAR - DECEMBER 18: Kylian Mbappe of France celebrates after scoring the team's third goal and their hat trick from the penalty spot during the FIFA World Cup Qatar 2022 Final match between Argentina and France at Lusail Stadium on December 18, 2022 in Lusail City, Qatar. (Photo by Catherine Ivill/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A francia Kylian Mbappé nem tartott szünetet a múlt vasárnap zárult labdarúgó-világbajnokság után, és klubja a Paris Saint-Germain erőnléti edzője szerint ez nagyon kockázatos döntés. Természetesen azért a milliárdos focistát senki sem sajnálja, könnyen lehet, hogy az edző bejelentése egyszerű reklámfogás: a vb-n kétségtelenül szenzációsan játszó gólkirály egyébként nem túlságosan vonzó sportszemélyiség, olyan szerződést hisztériázott ki magának, hogy gyakorlatilag az edzőről is ő dönthet, játékostársaival gyakran cirkuszol, azaz könnyen lehet, hogy pusztán szimpatikusabbá próbálják tenni.

A világbajnok csatár múlt vasárnap mesterhármast ért el Dohában az Argentína ellen tizenegyespárbajban elveszített vb-döntőben, ami a hetedik mérkőzése volt 28 nap alatt. Másnap részt vett a Concorde téri ünnepségen, ahol több ezer szurkoló köszöntötte az ezüstérmes válogatottat. Kedden szűk körben megünnepelte 24. születésnapját, majd szerdán ismét edzésbe állt a Paris Saint-Germain csapatánál, amely jövő szerdán a Strasbourg ellen folytatja szereplését a francia élvonalban.

Az ugyancsak a PSG-t erősítő argentin Lionel Messi tíz nap szabadságot vett ki, hogy megünnepelje a vb-címet, és a klubnál Mbappénak is felajánlottak másfél hét pihenőt, de ő nem élt vele, a hivatalos kommunikáció szerint azért, mert csillapítani szeretné csalódottságát...

Kylian Mbappé három gólja egyikét ünnepli az argentinok elleni vb-döntőben Forrás: Getty Images/Catherine Ivill

Xavier Frezza erőnléti edző úgy nyilatkozott,

egy ilyen intenzív szezonban mindez fizikailag és mentálisan is kockázatos.

Hozzátette, a zsúfolt versenynaptárra, a világbajnokság intenzitására és a Katar, illetve Franciaország közötti 20 Celsius-fokos különbségre tekintettel a csatárnak feltétlenül szüksége lenne egy speciális szünetre.

Mbappé augusztus közepe óta már 29 mérkőzést játszott, és amennyiben a PSG döntőbe jut a Francia Kupában és a Bajnokok Ligájában is, akkor 69 meccsen szerepelhet a mostani szezonban.

Frezza szerint ez még jóval az idény vége előtt visszaüthet, és a tíznapos pihenő fontos lett volna az akkumulátorok feltöltéséhez. Szerinte nem szabad komoly fizikai terhelést kapnia Mbappénak, inkább csak taktikai edzéseket kellene végeznie.

Mindent egy helyen az Eb-ről